Szekeres Viktor

Kitűzték az új Christopher Nolan-film premierjének dátumát

Jövőre érkezik az új Nolan-film.

Amerikában 2020. július 17-én mutatja be a Warner Bros. stúdió Christopher Nolan új filmjét. Amiről természetesen nem lehet semmit tudni. Ennyi a hír. És, hogy ez miért akkora hír? Mert manapság nagyon kevés olyan rendező van, akik filmjének érkeztére a rajongói réteg felkapja a fejét, viszont Christopher Nolan ilyen. Ugyanis manapság nagyon kevés olyan rendező van, akiknek a filmjét csak és kizárólag a nevükkel el lehet adni. Nyilván egy Steven Spielberg már rég nem ilyen, így Tyler Perry mellett (akivel olcsó filmeket adnak el, amik sokkal alacsonyabb, de fix bevételt hoznak) Nolan ilyen, amit jól mutat, hogy legutóbbi öt filmjének nyitóhétvégéje sorban 158, 63, 161, 48 és 50 millió dollár volt, döbbenetes összegek, ezen rendezései amerikai összbevételek pedig 188 és 535 millió dollár között ingáztak, csupa-csupa siker.

Az időpontról is csak annyit mondhatunk, hogy az alkotásnak már most több, közvetlen konkurenciája van, melyek közül szinte biztos, hogy kettő nem lesz az. Egyrészt azért, mert ott az új, animációs SpongyaBob-film, illetve egy másik tévés animáció, a Bob's Burgers (Bob burgerfalodája) alapján készítendő mozifilm (a kettő közül az egyik jó eséllyel lelép), másrészt a Universal stúdió is erre az időpontra lőtt be egy eventfilmet, márpedig nehéz elképzelni, hogy egy nagyon drága produkcióval megpróbálják felvenni a versenyt Nolan rendezése ellen.

És hogy miért vesszük a bátorságot, hogy olyasmit jelentsünk ki, hogy Nolan új filmjei eseményszámban mennek? A kérdésre a választ mindenképp a filmográfiájában kell keresnünk. A többségi nézői véleményeket remekül tükröző IMDb-s pontszámok szerint korábbi munkái közül A sötét lovag 9,0-s pont számmal minden idők 4. legjobbja, de a top250-es listán ott van még az Eredet (8,8 - minden idők 14. legjobbja), a Csillagok között (8,6 - minden idők 32. legjobbja), A tökéletes trükk (8,5 - minden idők 49. legjobbja), a Mementó (8,5 - minden idők 51. legjobbja), A sötét lovag: Felemelkedés (8,5 - minden idők 67. legjobbja) és Batman: Kezdődik (8,3 - minden idők 116. legjobbja). Tíz filmje közül csak három nincs a legjobb 120-ban, az első, minimálköltségvetésű A Csapda (ugyancsak remek értékeléssel bír, 7,6/10 az IMDb-n), az Álmatlanság, mely hiába különleges film, mégiscsak feldolgozás, amit nem is ő írt, és 7,2 jelenleg az IMDb-pontszáma, ami egyébként ugyancsak igen magasnak számít, illetve a legutóbbi Dunkirk, aminek 7,9/10-es pontszámán sincs mit szégyellni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #2
    :D
    Hát igen. Már nem tudom, hogy melyik videokritikában volt, hogy gyak nem tud reális karaktereket teremteni, az Eredetben, ahol végig álmokról volt szó ott ez még működött is. Az összes többi filmje viszont ilyen szempontból kong az ürességtől. Ráadásul még bevált sablonokat sem alkalmaz, ami mondjuk a szuperhírós filmeknél segítene. Nem tudom, hogy miért vannak egyesek beájulva a Batmanes filmjeitől, szerintem a nézhetetlenség határát súrolják.
  • Ender Wiggin #1
    Csak ne háborús legyen, mert ahhoz nem ért. Meg a szuperhősökhöz se.