Szekeres Viktor

Profitábilis lett az ŰrDongó - jöhet a folytatás?

Meglepően jól szerepelt az ŰrDongó a mozikban.

A Paramount stúdió nagyon jól tudta, hogy a Michael Bay-féle Transformers-filmek, főleg Az utolsó lovag bukása után iszonyatosan nagy kárt okoztak a franchise hírnevének és megítélésének, amit csakis egy nagyon jól sikerült film ránthatott helyre valamelyest. És az ŰrDongót mind a kritikusok, mind a nézők nagyon jól fogadták. Azt persze lehetett tudni, hogy a bevételek, főleg a globális színtéren csökkenni fognak az előző epizódhoz képest, viszont a terv az volt, hogy egy jól fogadott filmre lehet további folytatásokat építeni, így ha zöld utat kap a már fejlesztés alatt lévő második rész, akkor az építhet az első epizód sikerére, s szinte biztos, hogy erősebben fog debütálni a mozikban, mint az elődje.

Az ŰrDongó egyébként pont a hétvégén lépte át a 400 millió dolláros globális bevételt - szombatig Amerikában 114, a világ többi részén pedig 287 milliós bevételt hozott. Ezeket a számokat jelentősen már csak a márciusi japán premier növelheti meg. És természetesen az is biztosra vehető, hogy a lakossági piacon is a vártnál jobban fog szerepelni a film, így nem meglepetés, hogy a Deadline, illetve a szakértők kalkulációja szerint az erősen lecsökkentett költségvetés, valamint a szokatlan forgalmazási modell profitot eredményez a széria legifjabb tagjának esetében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    Profitábilis...
  • Ender Wiggin #2
    Le kell szinkronizálni, meg a japó mozikban kvóták vannak, külföldi és haza filmeket egyensúlyban kell tartani. Ez a kettő időtényező, és így pont egy olyan időszakban vetíthetik, amikor ünnepek vannak, sokan mennek szabira. Nyáron is az ottani iskolai szünethez igazítják a premiereket, ami máskor van és rövidebb, mint a nyugati világban.
  • subotal #1
    Japánban miért csak márciusban kezdik vetíteni?