Szekeres Viktor

Itt a kínai Vasember-imitáció előzetese

Kínát megihlette a Vasember.

Armored Warfare God: Sun Wukong a címe annak a kínai filmnek, melynek előzetese még decemberben került fel a netre a YouTube-ozók nagy bánatára, legalábbis erre utal a videó kimagasló arányú leszavazása. Miután megnézzük az anyagot, rögtön láthatjuk is, hogy miből ered a búslakodás: a film igencsak a Vasembert idézi meg, ezért pedig nem nagyon vannak oda a Marvel-hívek.


A kínai mondavilág egyik ismert figurája kapott egy kis modernizálást a róla szóló történetben, aminek szerepléséről a mozikban egyelőre nincs hírünk, hiszen a film nem szerepel december utolsó hetének mozis bevételi toplistáján a távolkeleti országban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #11
    "kvázi rabszolgákkal 1 centért"

    Ez már rég nem igaz, főleg Magyar fórumon "vicces" ezt olvasni
  • ostoros #10
    Kína tökéletesen ugyanazt csinálja amit előtte Dél-Korea, vagy Japán csinált. Csak nekik elnézték az amcsik, mert szövetségesek voltak és kicsik.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.01.08. 19:53:32
  • leeloodallas #9
    Ugyanezt írtam :D
    Mondjuk hogy a világ vezető gazdasági hatalma-e Kína, azzal sokan - köztük én is - vitatkoznának. Komoly tényező, de egy orbitális lufi a kínai gazdaság. Nyilván mindenki igyekszik hasznot húzni az ottani termelési lehetőségekből, de ez nagyon hamar tetőzni fog, és akkor kiderül, hogy mire mennek.
    Azért azt megjegyzem: Kínában minden cég csak kisebbségi tulajdonos az adott cégben, még ha azt úgy is hívják, mint a kvázi anyavállalatot a világ más tájain.
    És eljön az idő, amikor a kínaiak ajtót mutatnak majd, és maguk gyártanak csúcstechnikát, európai/amerikai segédlet nélkül. Egészen magas pozícióban ülő emberek tudnak egészen elképesztően naivak lenni....

    Mondjuk ha egy Trump elnök lehet, bármilyen hülyeséget komolyan kell venni.
  • leeloodallas #8
    Pl.?
  • scagnetti #7
    " perelnék őket minden fronton"
    A világ vezető gazdasági hatalmáról beszélsz. Szerinted ki fogja őket beperelni? Ezt te sem gondoltad komolyan.
  • wraithLord #6
    Mindenki más is 1 centért rabszolgákkal gyártat (pl. pont a kínaiakéval), nagyobb haszonkulccsal, mint a kínaiak, és ugyanúgy elárasztják a szarjaikkal a világot. És egymást utánozzák.
  • leeloodallas #5
    Ha volna töke a világ többi részének, halálba perelnék őket minden fronton.
    Azért az a pofátlanság, amivel nulla ötlettel lemásolnak mindent, majd kvázi rabszolgákkal 1 centért legyártatják és elképesztő haszonkulccsal elárasztják a világot a szaraikkal nálam felér egy népirtással társadalmi károkozás témájában.
  • Zombee #4
    Azért ha éltél a VHS korszakban, akkor minimum a bugyuta távol-keleti humort ismered, tudod, mit várhatsz egy vicces filmtől. Igazából az akcióktól is, mert ott meg mindenki ugrál meg kungfuzik. Annyira jellegzetes ez a bugyuta humor, hogy még Bruce Lee filmjeiben is tetten érhető.
  • wraithLord #3
    Igen, nyilván...

    De mivel nem kínai vagyok, nem ismerem őket. És hiába nézek időnként kínai/japán filmeket, még nem nagyon sikerült átlátnom a mögötte lévő "logikát". Vagy hát valamilyen szinten mégis tudom, mit lehet a távolkeleti filmektől várni, de messze nem olyan részletességgel, ahogy a nyugati filmek esetén. Sokkal nagyobb a "káosz faktor".
  • grobs #2
    Azért nem követik a hollywoodi kliséket mert kínaiak, így a kínai kliséket követik. Ha elég kínai, bollywood-i, koreai, japán filmet/sorozatot nézel akkor ugyanúgy klisések lesznek, mert megismered az adott kultúra elvárásait. Persze mindenhol vannak üdítő kivételek.