Szekeres Viktor

Az év egyik legnagyobb bukása lett a Ragadozó városok

A Mortal Engines-t nagyon benézte a gyártója.

A szuperhősös filmeket még nem érte el a végzetük, de a YA-könyvadaptációkat minden bizonnyal igen, hiszen újabb próbálkozás sült be, de ezúttal nagyon. Az Amerikában hétvégén, de világszerte már korábban bemutatott Ragadozó városokról (Mortal Engines) ugyanis végérvényesen eldőlt, hogy a nagy bukás lett, talán az év egyik legnagyobbja. Mindez persze nem azt jelenti, hogy a scifi-fantasy rosszul sikerült volna, egyszerűen csak a nézőket nem érdekelte. (Más kérdés, hogy a nézők sem voltak elájulva tőle.)

Az Amerikában mindössze 7,5 millió dolláros nyitányt produkáló film nemzetközileg is csak 35 millió dollárnál tart, s mindössze 3 nagy piacon nem került már csak bemutatásra, Mexikóban, Brazíliában és Japánban. Mindez pedig azt jelenti, hogy a 110 milliós költségvetésű alkotás nagyon alul fog teljesíteni. Szakmai források nagyjából 120 milliós világbevételt jósolnak a filmnek (ami még az ünnepi bevételek ellenére is optimistának tűnik), ami még így is nagyjából 105 milliós mínusszal fog zárni a számítások szerint, azonban ez a szám akár 150 milliósra is megnőhet, ha a mellékes kiadások beszámításra kerülnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces2 #11
    Szerintem meg édes mindegy honnan szedi az SG a hirforrásait ,minden meg van szorozva kettővel , és hipperbolikus jelzőkkel ellátva tálalják.
    értsd...nem annyira sikeres --KATASZTRÓFA MENEKÜLNEK A NÉZŐK KIFOLYIK A SZEMED HA MEGNÉZED
    vannak nézők --------CSÚCS LETT AZ ÚJ ŰBERRSZUPER BRUTÁÁÁLISSS........
  • Bokafix2 #10
    Ahogy hirtelen ránéztem a képre, azt hittem Radics Peti az.
  • ostoros #9
    Egyszerűen csak gellert kap az átlagos emberek agyán a téma.
    Mozgó városok, amik egymást eszik? Ezt csak jóval komolyabb marketinggel lehet lenyeletni a néppel. Nem azt mondom, hogy nincs értelme a sztorinak, csak az a helyzet, hogy amikor az emberek meglátják mondjuk csak a szinopszist, egyből valami beszívott pszichedelikus izét képzelnek maguk elé.

    Földönkívüli téma oké, űrhajózásunk van, komoly hagyománya van a sci-fiben, mehet az avatár, mehet az egyéb űrmeghódiccsa jellegű film, mert van rá az emberek agyában kikövezett befogadó csatorna. Na de ez? Erre nincs. Ha már a második filmet vetítik, na az majd sikeres lesz. Talán.

    Én még a könyvről is tudtam évekkel ezelőtt, el is olvastam már annak a szinopszisát, de valahogy sosem vettem a fáradtságot, hogy letöltsem, mindig volt más amit olvassak.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2018.12.18. 20:33:27
  • Macropus Rufus #8
    Hát pedig a mai filmeket egyre inkább a sztori fogja eladni, mert a látványt már nem nagyon lehet hová fejleszteni.
    Ez meg gagyi sztori. És lehet szted nem az, de azért a nyitó hétvégén 7.5milliót összehozni...
    Kedvencem: távcsővel látja a csaj, hogy egy hegyméretű város jön mögöttük. Aha. Egy ilyen mozgó tömeget látnod sem kell, de már érzed, hogy jön. Hallod a hangját. És lehet csak órák múlva ér oda ahol vagy most. De neki távcső kellett ahhoz is, hogy észrevegyen egy hegyméretű valamit.
    De ízlés és ízlés között is van elég komoly difi. Igazad van: eredeti, ebben teljesen egyetértek veled.
  • Macropus Rufus #7
    képben vagyok, tudom mi az a steampunk. De attól még hülyeség a film.
    Vannak jó steampunk filmek, pl. az Időgép vagy a Vadi új vadnyugat. De ez hülyeség. Am sztem ez még csak nem is sztempunk. Ennyi erővel a MadMax is az. Pedig nem.
  • gothmog #6
    Plusz a steampunk még a jelenleg leszállóágban levő fantasyhoz képest is rétegműfaj, ha valaki nincs képben vele hogy ez miről szól, simán rávágja hogy hülye sztori.
  • kalapos01 #5
    Másképp mondva: eredeti. És könyvben siker volt. De nem hiszem, hogy bármi szó érhetné a ház elejét azért, mert egy stúdió kockáztatni mert.

    "bukás lesz. Hülye sztori."

    Ez a logika viszont nem logika. Szóval, aminek hülye a sztorija, az bukás lesz? Csak az egybites történet lehet siker?
  • kalapos01 #4
    Szerintem ideje lenne, hogy tudatosuljon benned, hogy az SG, meg cakkpakk, az összes magyar filmes híroldal, meg az összes filmes oldal 99%-a nem saját kútfőből dolgozik. A hírt, bármiről is legyen szó, átveszik vagy külföldi hírforrástól, vagy hivatalos közleményből.
  • Macropus Rufus #3
    véleményem szerint erről a filmről messziről le lehetett vágni, hogy bukás lesz. Hülye sztori.
  • Merces2 #1
    Ha hinnék az SG-nek azt mondanám nem csodálkozok, a trélerek alapján egy abszurd környezetbe helyezett sablonos bosszúsztori....