Szekeres Viktor

Itt a Gesztenye, a honalapító-tévésorozat előzetese

Decemberben mi is láthatjuk a Watership Downt.

Új adaptációt kap a Watership Down, vagyis ahogy itthon ismert, a Gesztenye, a honalapító. Richard Adams klasszikus könyvét a BBC és a Netflix koprodukcióban adaptálta animációs formában sorozatként. A mindenki által jól ismert történet a nyúlcsordáról szól, melynek tagjai új otthont keresnek, miután az emberek elűzték őket a lakhelyükről. A sorozat magyar premierje december 23-án lesz, a Netflixen.


A könyv hazai kiadásának a hivatalos fülszövege a következő: "40 nyelven, több mint 50 millió rongyosra olvasott példány világszerte!
Vakarcs a legapróbb az egész nyúltanyán, de titokzatos képesség szorult beléje: tévedhetetlenül megérzi a jövőt. Íme, most is rátör a látnokok emésztő nyugtalansága, tudja, hogy a tanyát végveszély fenyegeti. De ki hallgat a prófétára a maga hazájában? Mindössze tucatnyi társa kerekedik föl vele együtt a nyúltermészettel igazán ellenkező vándorútra, hogy száz veszéllyel dacolva új lakóhelyet találjanak. És amikor itt már biztonságban érezhetnék magukat, csak akkor törnek rájuk a még nagyobb veszedelmek, akkor várnak rájuk a még nyaktörőbb kalandok. Aki Gesztenye, Vakarcs, Bósás és a többi hős tapsifüles történetét végigizgulta, kétszer is meggondolja majd, hogy nyúlszívűnek nevezze a gyáva embert. Richard Adams állatregénye az angolszász országokban a tananyag része, igazi klasszikus, melyet a kiskamaszoktól a felnőttekig mindenki szeretettel forgat. A Gesztenye, a honalapító úgy teszi történetét emberközelivé, és úgy bont ki fontos emberi tulajdonságokat, hogy közben apró hősei hiteles állatok maradnak, nálunk is meghittebb értői és érzői a természetnek. És ha a szerző emberi szót ad a szájukba, csak arra figyelmeztet minket, hogy minden élő a testvérünk, ám egyedül mi, emberek menthetjük meg a végpusztulásól a természetet.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!