Szekeres Viktor

Megvan az idei 26. százmilliós film

Idén már 26 film termelt Amerikában több, mint százmillió dollárt.

Ha van olyan mozifilmes bevételi statisztika, amit minden bizonnyal minden netező napi rendszerességgel böngész, akkor az a százmillió dolláros amerikai bevételt elérő alkotásoké éves szinten. Éppen ezért nem fog sok újdonsággal szolgálni az az információ, hogy a Legendás állatok 2-nek szombaton meglett a 100 milliós bevétele belföldön, ami azt jelenti, hogy megszületett az idei 26. film, ami átlendült az álomhatáron - és még jó pár hét hátra van az évből.

Ez a statisztika természetesen azért érdekes, mert sokan körömrágva figyelik, hogy vajon idén meg lehet-e a 2013-as rekord, amikor 35 filmnek sikerült a nevezett bravúr. Azóta ugyanis sorban 33, 29, 30, tavaly pedig 33 alkotásnak lett meg a 100 milliós amerikai bevétel. Idén sokak keserű csalódására a Rampage - Tombolás 99,3, míg a Barátom, Róbert Gida 99,2 millió dolláros bevételnél fejezte be mozis pályáját, így az év hátralévő részében még 10 filmnek kéne 100 millió dollárt bevételeznie a rekordhoz.

A héten bemutatott Creed 2-nek és Rontó Ralph 2-nek ez simán meg is lesz, a kérdés, hogy az év hátralévő premierjei közül még hánynak van erre esélye. A következő filmek kerülnek még év végéig moziba: Ragadozó városok, Aquaman, Űrdongó, a Holmes és Watson, a Mary Poppins visszatér, a Vice, a Second Act, a Welcome To Marwen, a Mule, valamint az animációs Pókember-film.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!