Szekeres Viktor

Újabb Freud-közeli krimisorozat készül

Sorozat lesz Frank Tallis Liebermann Papers-regényeiből.

Vienna Blood címen 6 részes, vagy ha úgy tetszik, háromszor két epizódos sorozatot készítenek Frank Tallis regényeiből, melyeknek első része itthon Gyilkos illúzió címen jelent meg. Az 1900-as évek Bécsében játszódó sorozat főhőse Max Liebermann, aki Sigmund Freud protezséje volt, és aki egy nyomozónak segít be egy különös ügy felderítésében.

Az epizódok címei a következők lesznek: Vienna Blood: The Last Seance, Vienna Blood: The Realm of Night és Vienna Blood: Fatal Lies. a szereplői pedig Matthew Beard, Juergen Maurer, Conleth Hill, Jessica De Gouw, Luise Von Finckh és Charlene McKenna.

Az első könyv magyar fülszövege a következő: "Bécs, 1902. Belülről bezárt szobájában holtak találják Charlotte Löwensteint, az ismert médiumot. A fiatal nő halálát kétséget kizáróan pisztolylövés okozta, azonban sem a gyilkos fegyvernek, sem az áldozat életét kioltó golyónak nincs nyoma sehol. Oskar Reinhardt felügyelő megoldhatatlannak tűnő rejtély előtt áll, miközben a városban már természetfeletti erők bosszújáról keringenek a hírek. A modern kriminológia híveként Reinhardt szakértőt von be a nyomozásba: barátját, Max Liebermann pszichiátert, a híres-hírhedt Freud doktor tanítványát. Liebermann lenyűgöző intelligenciájáról és rendhagyó módszereiről ismert, s amint bekapcsolódik a nyomozásba, az máris új irányba fordul...
A könyv szerzője, Frank Tallis maga is ismert klinikai pszichológus, egyetemi oktató, számos elismert szakkönyv és tanulmány szerzője, aki kikapcsolódásként kezdett történelmi krimiket írni. Művei közül elsőként a Liebermann-sorozat jelenik meg magyar nyelven.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!