Szekeres Viktor

Újabb két film kapott 18-as karikát itthon

A Korhatár Bizottság filce megint erősen fogott.

Mint tudjuk, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 20. § (1) bekezdés értelmében a Magyarországon forgalomba kerülő filmalkotásokat a kiskorúak egészséges szellemi és lelki fejlődése érdekében a törvény 21. §-ban meghatározott kategóriákba be kell sorolni. Ennek céljából a mozgóképszakmai szervezet létrehozta és működteti a Korhatár Bizottságot, amely bizottsági ülés keretében javaslatot tesz a filmalkotások kategóriákba sorolására.


A Bizottság tagjai a minap megint csak moziztak, de nem ám szórakozásból, hanem el kellett dönteniük, hogy hányas karikával látják el azokat az alkotásokat, amiket eléjük sodort a sors. Nos, az egyik film, A ház, amit Jack épített (The House That Jack Built) érthetetlen módon előzetesen 16-os karikát kapott a forgalmazótól, pedig, ha valamiben biztosak lehettünk, akkor az, hogy ez a film, 18 éven aluliaknak nem lesz ajánlott, s lőn!


A Von Trier-film mellett még a decemberben bemutatásra kerülő Silvio és a többiek (Loro) című darabot is piros plecsnivel díjazták a szakemberek. Ennek is meg lehet nézni az előzetesét, ha valakit érdekel, hogy milyen aspektusával érdemelte ki az alkotás. (Érdekesség, hogy ez a filmet pedig a forgalmazója előzetesen 12-es karikásnak ítélte meg.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!