Szekeres Viktor

Végre moziban is megnézhetjük a klasszikus Halloweent

Itthon is látható lesz moziban az eredeti Halloween, A rémület éjszakája.

Az új Halloween-mozifilm premierje alkalmából itthon is láthatjuk a klasszikus, 1979-es horrorfilmet Jamie Lee Curtis főszereplésével, amit John Carpenter rendezett. Mindez a Wolf Filmsnek köszönhető, mely egy új forgalmazó, ami a horrorfilmek hazai népszerűsítését vállalta fel. Az október 31-ére kiírt premier mellett ők hozták be hozzánk a Victor Crowley-t, és az elkövetkező hetekben még a Defektet, valamint a Még mindig itt vagyunkot láthatják tőlük a műfaj kedvelői.


Ha valaki nem ismerné a Halloween sztoriját, íme a hivatalos szinopszis: "1963-ban, mindenszentek éjszakáján az Illinois állambeli Haddonfieldben a hatéves Michael Myers bestiális kegyetlenséggel megöli nővérét. A szellemileg súlyosan visszamaradt gyereket egy pszichiátriai klinikára szállítják. Tizenöt évvel később, egy viharos éjszakán megszökik az intézetből, majd visszatér a kisvárosba, és egy diáklány, Laurie (Jamie Lee Curtis) nyomába ered. Egy pszichológus, Dr. Loomis (Donald Pleasence) az elmebeteg Myers nyomába ered, hogy megakadályozza az újabb gyilkosságokat.
A horror nagymestereként számon tartott John Carpenter A dolog, A köd és A sötétség fejedelme mellett egy további, szintén sokak által utánzott és idézett, stílusteremtő klasszikust is megalkotott a Halloweennel. A film nem csupán születésének évében számított műfaja egyik legkiemelkedőbb darabjának, hiszen hatásából mindmáig nem vesztett semmit sem, Jamie Lee Curtist pedig azóta is a sikoly királynőjének tartják."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ellaberin #1
    Jamie Lee Curtis azért sokkal több lett, mint a sikoly királynője :)