Szekeres Viktor

Vihar előtt: előzetest kapott Matthew McConaughey és Anne Hathaway közös filmje

Itt az új Serenity előzetese, aminek nincs köze a Firefly-hoz.

A Vihar előtt lett a magyar címe az itthon január végén bemutatásra kerülő Serenitynek, melynek főszereplője Matthew McConaughey és Anne Hathaway, de a kisebb szerepekben is olyan színészeket láthatunk benne, mint Jason Clarke, Djimon Hounsou, Jeremy Strong és Diane Lane. A rendező Steven Knight, aki ezúttal is saját forgatókönyve alapján dolgozott. Íme a magyar nyelvű trailer.


A hivatalos szinopszis egy igazi kisregény lett, és minden bizonnyal spoileres, de íme, ha valakit érdekel: "A háborítatlan, égszínkék tengerrel körülvett trópusi szigetet a legtöbben nyaralóparadicsomként ismerik, kivéve Baker Dillt, a sokat látott, harmincas éveiben járó hajóskapitányt, aki abból él, hogy kellemetlen turistákat visz el sporthorgászni „Serenity” névre hallgató ikermotoros hajóján. Egyetlen valódi társa az őszülő, középkorú elsőtiszt, Duke, akinek veleszületett felelősségérzete az évek múlásával és a kemény munkával csak még jobban felerősödött.
A két férfi kényelmes életvitelt folytathatna, ha Dill nem hanyagolná el annyira a kuncsaftjait, a kapitány ugyanis megszállottan próbálja elfogni azt a mitikus kékúszójú tonhalat, amely folyton megszökik előle. Miután Dill tönkreteszi egy újabb vakációzó nyaralását, Duke emlékezteti, hogy ha életben akarja tartani a vállalkozásukat, fel kell hagynia rögeszmés hajszájával, és arra kell koncentrálnia, hogy megadja a turistáknak, amit akarnak: menekülést a hétköznapi élet nyűgjeitől és stresszétől. Dill természetesen nem fogadja meg barátja bölcs tanácsát, és inkább italba fojtja a bánatát a helyi bárban, ahol gyakran talál vigaszra Constance karjaiban.
A megnyugvás azonban csak átmeneti, Dill sehogy sem menekülhet sötét múltja elől. Egyre komorabb gondolatok törnek rá, kísérteni kezdik elhidegült fiáról őrzött emlékei, és szép lassan mindenkitől, még a megbízható Duke-tól is elszigeteli magát.
Egy nap a semmiből felbukkan Dill ex-felesége, Karen, aki évekkel ezelőtt elhagyta egy gazdag, folyton úton lévő üzletember kedvéért, és most egy ajánlattal keresi fel. Azt mondja Dillnek, hogy egyáltalán nem olyan idilli az élete, amilyennek tűnik, fiuk, Patrick teljesen magába zárkózott, és folyton számítógépes játékokkal tölti az idejét, férje, Frank pedig fizikailag bántalmazza. Dill hamar átlát a szitán:
Karen azt akarja, hogy vigye el Franket horgászni, itassa le, és lökje a tengerbe, hogy a cápák martaléka legyen, cserébe a nő fizet tíz millió dollárt. Dill elsőre hallani sem akar az ötletről, de ahogy egyre jobban kínozzák fiára vonatkozó gondolatai, elkezdi átértékelni volt felesége ajánlatát, és lassan rájön, hogy nem minden az, aminek látszik.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!