Szekeres Viktor

Nem túl sikeres az új Magnum-tévésorozat

Sokan tuti befutónak hitték az új Magnumot, de közel sem ez a helyzet.

Miután az olyan akciókrimi-újrák, mint a Hawaii Five-0, a MacGyver vagy a Halálos fegyver sikernek bizonyultak, magától értetődőnek tűnt, hogy a Magnum P.I.-t sem fogja megállítani semmi a nézettségi listákon. Azonban a CBS csatorna kedden szembesült a valósággal. A modernizált krimi csak 8,1 millió embert érdekelt, amivel a nap ötödik legnézettebb sorozata lett, és a fiatalok között az 1.2-es rating csak a hetedik helyre volt elegendő.

Az új Magnumot Jay Hernandez alakítja, a széria pedig egy magánnyomozóról, egy háborús veteránról szól, aki két barátja segítségével dolgozik, valamint egy egykoron MI6-os kémmel, aki szállást is biztosít neki Hawaii szigetén. A pilotot a Halálos iramban-sorozat, valamint a Star Trek Beyond rendezője, Justin Lin dirigálta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Cyberdog #5
  Valami hasonlót akartam írni én is grobs-nak.

  #grobs
  Mikor nézettségi adatokkal próbálod alátámasztani a mondandód, azt ne feledd el, hogy mikor összehasonlítod a nézőszámokat, olyan dolgokat kell figyelembe venni, mint
  1) a sorozat éppen melyik csatornán megy. Azért ez rohadtul nem mindegy.
  2) a célközönség
  3) műsorsáv
  4) sugárzási idő (ahogy, zetortraktor is mondta "Nem egy másik napon és másik csatornán adott sorozatot kell venni")
  s még lehetne sorolni, jó néhány szempontot.

  A pilot a legtöbb esetben magasabb nézőszámokat produkál, mint a sorozat többi része. Tehát ez megint nem mérvadó.

  Az SG jól írta le az adatokat és a következtetés is lehetséges kimenetele a sorozatnak. Tehát a cikk írója helyesen látja a sorozattal kapcsolatban az aggályokat, míg Te tévedsz.

  Mikor összehasonlítod más sorozatokkal, akkor a hétfői sorozatokkal tedd és ne a nézőszámokkal kezd, mert az jelen esetben nem mérvadó. Csak a CBS sorozatoknál lenni igazán lényeges.

  Én a Magnum közepes kezdésének okát abban látom, hogy még 80-ban elment a tipikus amerikai álom ilyesfajta bemutatása , mint jó kocsik, luxus házak, milliós jachtok, szexi nők.

  Manapság kevesen vevők, egy olyan ürgére, aki Ferrari-val rohangászik, miközben szexi kevésbé szüzeket ment meg.

  Szerintem a Magnum reebot, egy elhibázott koncepció. Aki meg nosztalgiázni akar, az megnézi a Tom Selleck féle verziót úgy is.
  Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2018.09.30. 13:04:26
 • zetortraktor #4
  Csak nem érted, mert rossz dolgokat hasonlítasz össze. Nem egy másik napon és másik csatornán adott sorozatot kell venni (a Halálos fegyver és a 6M ma már elég scifi lenne, jó az 3-nak is - ami egy CBS-nél katasztrófa lenne, a Foxon viszont bőven jó). A másik kettőnél már egyezik a csatorna, de ott a nap a gond, pénteken sokkal kevesebben tévéznek, és egy Hawaii 9 évad után hoz annyit, miután folyamatosan csökkent a nézettsége. Egy Magnumos kezdésből mennyi maradna a 9. évadra?

  A lényeg, hogy hasonlítsd össze az adott nap sorozataival a Magnumot - vagy akár a tavalyi, ekkor adott sorozatokkal. Egy dolog, hogy előtte sokkal nézettebb sorozatok mentek a csatornán, de egy ilyen, totál közepes kezdéssel jövő hétre legalább harmadával még meg is fog zuhanni. Egy Magnum címtől nem ennyire közepes nézettséget várnak, hanem mondjuk olyat, ahogy kezdett a Manifest ugyanezen a napon, nem?

  A lényeg, hogy ha egy új sorozatot indítanak ekkora kampánnyal, akkor nem pénteki, régi sorozatokhoz képest akarnak "teljesen jók" lenni.
 • Merces2 #3
  SG-szinvonal , amit itt irnak azt oszd el kettővel , vonj belöle négyzetgyököt , és szorozd minusz egyel.
 • grobs #2
  Ezt a cikket nem értem ... vagy csak teljesen fogalmatlan aki írta. A Hawaii Five-0 hozott legutóbb 7 milliót (0,7 rating), a MacGyver meg 6,1-et (0,6 rating). Ráadásul mindkettő folyamatosan csökken. A Halálos Fegyvernek meg már a pilotja is csak 7,93 millió nézőt érdekelt. Persze ez is csökken folyamatosan, volt már amikor benézett 6 millió alá.

  Ezekhez képest teljesen jó amit a Magnum hozott. Én biztos nem nézem, de megtalálják a nézőiket ezek a sorozatok.
 • leeloodallas #1
  Örülök neki.
  Nagyon ellenszenves egyszer már befutott szellemi terméket újra előadni másokkal, máshogyan, ráadásul rosszul.
  Talán elfelejtik ezt a műfajt.