Ötvös Tibor

Johnny English újra lecsap

Johnny English visszatért és szerencsére ismét csúcsformában van! A kiábrándító második rész után a virtuális valósággal először találkozó kém ismét brillírozik és csetlése-botlása mindenki számára felhőtlen másfél órát nyújt.

Hogy tetszett a Johnny English újra lecsap?
 • Tetszett, jó film volt
 • Közepes lett
 • Nem tetszett
 • Nem láttam
Rowan Atkinson arcát feltehetően mindenki ismeri - már csak Mr. Bean klasszikus jelenetei miatt is. Az angol komikus nevéhez azonban nem csupán Bab úr megalkotása fűződik, hiszen ott van még Fekete Vipera és a Dilizsaruk kapitánya is. De a mozikban az MI-7 legügyefogyottabb, mégis minden ügyét felgöngyölítő kémje, Johnny English alakja hozta el neki a komolyabb ismertséget. A fantasztikus első rész után egy jóval gyengébb folytatás következett, mely után a színész pihenni küldte a karaktert. Most azonban Johnny English újra lecsap és szerencsére az old-school kém kalandja a modern világban nagyon viccesre sikeredett.

English tanárként dolgozik, mikor újra aktiválják státuszát az MI-7 berkeiben. Az angolok számítógépes rendszerét ugyanis meghackelték és folyamatosan törnek be Anglia különféle hálózataiba (közlekedés, légi-irányítás stb.). Mivel minden ügynök adata nyilvánossá vált, így Englishre vár a feladat, hogy mint igazi régimódi kém felgöngyölítse az ügyet. A sztori nem nagy durranás, nincsenek benne csavarok, ahogy hiányzik az első részben megismert karizmatikus és vicces gonosztevő is, de ez a film nem is róla szól. A Johnny English újra lecsap Atkinson magánakciója, egyszemélyes műsora és aki kedveli őt, azoknak rém szórakoztató.Szerencsére nem az történt, hogy egymásra dobáltak pár szkeccset és ezek közé próbáltak valami történet-féleséget keríteni, hanem valamennyire logikusan következnek az események egymás után, de persze English mindenhol leteszi a névjegyét. A filmben eljutunk Franciaországba és Skóciába is, szóval a környezetre nem lehet panasz és szerencsére a mellékszereplőkre sem, akik lelkesen asszisztálnak a főhősnek. Ben Miller ismét csodálatos társa a kémnek, míg Olga Kurylenko maga a megtestesült femme fatale. Közös jeleneteik Atkinsonnal mindenképpen a film kiemelkedő pillanatait hozzák.

Atkinson pedig láthatóan elemében van, arcával és testével ismét nevetésre ingerel minket. Szerencsére ezúttal elmaradtak a második részben tapasztalt alpáribb viccek és szituációk, és olyan, valóban vicces helyzetek kerültek bele, mint az előzetesekben is látott virtuális valóságos jelenet vagy éppen a lezárás... Persze aki nem kedveli az angol humort, az ezt a filmet sem fogja kitörő lelkesedéssel fogadni.Egy szó mint száz, Johnny English reaktiválása nagyon jó húzás volt Atkinsontól, és remélhetőleg láthatjuk még bevetésen az MI-7 legostobább, mégis legsikeresebb kémjét. A Johnny English újra lecsap egy gyengébb történettel bíró, ugyanakkor nagyon vicces és kellően szórakoztató film, mely így, az ősz közelgő beköszöntével az angol humorra vágyók számára kihagyhatatlan programot jelent.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Johnny English újra lecsap (Johnny English Strikes Again)
szinkronizált, francia-amerikai-angol vígjáték, akciófilm, kalandfilm, 2018
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: David Kerr
Producer: Chris Clark, Raphaël Benoliel
Operatőr: Florian Hoffmeister
Vágó: Tony Cranstoun
Forgatókönyvíró: Neal Purvis, Robert Wade

Rowan Atkinson (Johnny English)
Olga Kurylenko (Ophelia)
Jake Lacy (Jason)
Ben Miller (Bough)
Miranda Hennessy (Tara)
Emma Thompson (Miniszterelnök)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • esztyopa #5
  Mi Atkinson népszerűségének titka?
  Az abszurdításig kiélezett bénázás !
  Még a legbénább szituációkat is el tudja bénázni,és Atkinson ezt hihetővé is teszi !
  Ott van a *gumiarcu pojáca*Jim Carrey. Egy komédiát nem lehet grimaszokra építeni.Kevés !
  Atkinson jellemében is,és nem csak grimaszaiban,testbeszédében béna.Ez benne a mulatságos.
  Az,meg hogy angol humor,vagy sem - teljesen lényegtelen.Egyedi !
 • Jawarider #4
  Az első valóban jópofa volt, a második részből kb 15 percet bírtam nézni.
 • wraithLord #3
  Szerintem mind a két rész ugyanolyan volt. Mind a kettő egy szimpla egyszernézős, poénos marhaság volt. Ez sem hiszem, hogy másmilyen lenne.

  Ez Mr. Bean humor, az pedig valóban angol és valóban humor, és valóban nem angol humor... :D
 • takysoft #2
  már majdnem vélemény lett, de azért be kellett káromkodni a végére, ugye?
 • zetortraktor #1
  "Johnny English visszatért és szerencsére ismét csúcsformában van!"

  Wow!

  "Johnny English reaktiválása nagyon jó húzás volt Atkinsontól,"

  WTF!

  Mármint tök jó, hogy valaki végre pozitívan is nyilatkozik erről a filmről, jó látni azt, hogy azért nem volt hiába az elkészítése, de mintha nekem az jönne le a fentiekből, hogy az első rész valami kiemelkedő film lett volna, vagy legalábbis kultfavorit, nem csak egy beszívva élvezhető idiótaság. Bele sem merek gondolni, hogy a második milyen lehetett.

  "Persze aki nem kedveli az angol humort, az ezt a filmet sem fogja kitörő lelkesedéssel fogadni."

  MIAFASZ? Mióta angol humor a Johnny English?