Ötvös Tibor

Az eddigi legjobb lett a Misson: Impossible - Utóhatás

Tom Cruise mindent bevet annak érdekében, hogy izgalmas legyen a hatodik "Lehetetlen küldetése", sajnos azonban az egész inkább mesébe hajaz és nehéz izgulni a mindent túlélő Ethan Huntért és csapatáért.

Hogy tetszett a Mission: Impossible - Utóhatás?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
Tom Cruise neve mára egybeforrt a Mission: Impossible franchise-zal. Az eddigi részek mindegyikét új rendező készítette és így mindnek meg is volt a saját maga kis egyedi vonása. De Palma az elsővel egy csapatra építő krimit, John Woo akció-orgiát, J.J. Abrams karakterközpontú akciót, Brad Bird vígjátékos kalandot és persze Christopher McQuarrie látványos próbálkozását mind jól el lehet határolni egymástól. Most először fordult elő, hogy egy direktor duplázhatott is. Bár McQuarrie előző filmje inkább tűnt egy „Best of MI”-nek, azaz minden eddigi elemet megtaláltunk benne, ami miatt szerethettük a korábbi darabokat, de a siker nem maradt el így sem.

A hatodik fejezet tovább boncolgatja azt az egyébként izgalmas témát, hogy az IMF hatásköre meddig terjedhet ki és valójában mi értelme is van az egész csoportnak. Az Apostolok nevet viselő banda ugyanis három plutónium fejet szerezne megszerezni, melyekkel aztán elhoznak egy olyan háborút, végbevisznek egy olyan hatalmas pusztítást, mely után a béke is nagyobb lesz. Mivel azonban Hunt és csapata ezt nem hagyhatja, megpróbálják megszerezni a tölteteket, de elbuknak. Így a CIA irányítása alatt indulnak újra bevetésre.



Gyorsan lerendezve a sztorit, igazából nem nagy durranás, de az a nagy szerencse, hogy a készítők nem is akarták túl komolyan venni magukat. Néhány drámai és valóban emberi elemet sikerült becsempészni a szituációkba, azonban az Utóhatás egyértelműen a látványos akciókról szól, és mint ilyen, meg is állja a helyét. McQuarrie egyik üldözésből a másikba hajszolja hősünket... igen, szigorúan egyes számban, mert ez valójában Cruise fejezete és minden egyes dolog Hunt körül forog. Míg a korábbi részekben azért volt értelme a csapatmunkának, itt már nem nagyon van szerepe Peggnek és társainak.

Az egyetlen aki elég időt kap Cruise mellett az Henry Cavill, aki szerencsére él is vele (még ha a bajuszt szokni is kell). Cavill figurája az első olyan gonosztevő a szériában, akinek megjelenése valóban kérdőjelessé teszi, mennyire lesz sikeres a csapat bevetése és ez azért mindenképpen jó pont. De az Utóhatás valóban csak a látványról szól és ezen a ponton szerencsére nem is vérzik el. Van itt minden, amit egy nyári blockbusterben csak el tudunk képzelni: helikopteres és motoros üldözés, számtalan verekedés, nem egy látványos helyeken vagy egyedi ötletekkel.



A rendező végig jól kézben tartja a cselekményt, bár azért egy 20 percet simán kivághattak volna belőle, hiszen így a több, mint két órás játékidő alatt párszor azért ásít az ember. Ennek oka pedig hogy a történet elég gyenge lábakon áll és hiába a sok akció, ha maga az izgalom valahol elveszik a filmből. Mert persze láthatjuk, ahogy Cruise drámaian néz egy küldetés előtt, de már annyira ők sem veszik komolyan a dolgot, számos alkalommal elhangzik a filmben, hogy "majd lesz valami". Ebből adódóan pedig mindenki tudhatja, hogy úgyis sikerül a küldetés, a csapat tagjait nem veszélyezteti semmi (bármennyire is próbálták ezt jelezni az előzetesekben), de a látvány mégis megfogja az embert és magasba repíti. Tehát a hatodik lehetetlen küldetés is sikerrel zárul, és persze egyértelmű, hogy lesz majd hetedik és talán nyolcadik is.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Mission: Impossible - Utóhatás (Mission: Impossible - Fallout)
szinkronizált, amerikai akciófilm, kalandfilm, thriller, 147 perc, 2018
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Christopher McQuarrie
Producer: J.J. Abrams, Tom Cruise, Bryan Burke, David Ellison, Dana Goldberg, Don Granger, Christopher McQuarrie, Jake Myers
Operatőr: Rob Hardy
Zene: Joe Kraemer
Forgatókönyvíró: Christopher McQuarrie

Tom Cruise (Ethan Hunt)
Rebecca Ferguson (Ilsa Faust)
Henry Cavill (August Walker)
Alec Baldwin (Alan Hunley)
Vanessa Kirby (Fehér Özvegy)
Simon Pegg (Benji Dunn)
Michelle Monaghan (Julia Meade-Hunt)
Ving Rhames (Luther Stickell)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esztyopa #5
    Gondoltátok volna,hogy a rókán 6 bőr van?
    /És még nincs vége !/
  • Sir Charles #4
    Én talán a 3.-4.környékén adtam fel a harcot.
    Az első jó volt....
  • csicso82 #3
    Amint megjelenik nCore-on azonnal megnézem.
  • professional #2
    Az akciók kiválóak, de a sztori harmatgyenge...korántsem a legjobb MI...
  • Seven44 #1
    Egy kis korrekció a cast-et illetően, nem Joe Kraemer a film zeneszerzője (aki a Titkos nemzet zenéjét készítette), hanem Lorne Balfe.