Szekeres Viktor

Y: The Last Man-sorozat: itt a szereplőgárda

Megvan a Y csapata.

Már 3 éve is azt írtuk, hogy végre sorozat lehet a Y: The Last Manből, és áprilisban meg is történt a Y címen futó projekt pilotjának berendelése, mostanra pedig lezajlott a casting is. A The Hollywood Reporter írta meg először, hogy Barry Koeoghan fogja a főhőst alakítani, míg mellette Diane Lane, Imogen Poots, Lashana Lynch, Juliana Canfield és Marin Ireland fog kiemelt szerepet kapni. A sorozatot Michael Green készítette, aki Aida Mashaka Croallal együtt a showrunneri feladatokat is elvállalta, és az is kiderült korábban, hogy a piltepizódot Melina Matsoukas rendezheti meg.

A sorozat alapjául Brian K. Vaughan kultképregénye, az itthon Y, az utolsó férfi címen megjelent Y: The Last Man szolgál. A főhőse Yorick, a szabadulóművész, aki az egyetlen férfi túlélője egy, a világon keresztülsöprő rejtélyes járványnak, mely eredményeképp minden hímnemű, azaz Y-kromoszómával rendelkező emlős kihal a bolygón. Yorick életben maradt majmával megpróbálja kideríteni, hogy mi okozhatta a világméretű pusztítást.

Érdekesség, hogy egy évtizede mozis Y: The Last Man-projekt is volt, az is évekig volt fejlesztés alatt, többször is nekifutottak Hollywoodban, több szkript is készült hozzá, talán a D.J. Caruso-féle változat állt legközelebb ahhoz, hogy megvalósuljon, de végül, ilyen-olyan okok miatt nem egyik terv sem kapott zöld utat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zetortraktor #2
  Még, ha csak az alapsztori vagy a műfaj stimmelne, de az sem. És mióta kult egy lengyel film? Itthon kedvelt, tény, de nálunk más szovjet filmekre is igaz ez.

  Ha valami, akkor Merle és a Védett férfiak, de az sem.
 • Macropus Rufus #1
  Hmm... olyan dezsávűm van :)
  1983 / Szexmisszió
  Férfiak kiiktatva. 2 hibernált túléli. Csak nők vannak. És ők is próbálnak rájönni, hogy mi történhetett... Ja: és szintén kult cuccról van szó.