Szekeres Viktor

Ilyen kevesen rég néztek Star Wars-filmet itthon, mint a Solót

Nagyon sok embert érdekelt nálunk a Han Solo-mozifilm. De nem eleget.

A Solo: Egy Star Wars-történet iránti hazai érdeklődést kétféleképp lehet értékelni, nézőpont kérdése, hogy sikernek vagy bukásnak hozzuk ki a filmet - nyilván mindenki a saját tetszése alapján fogja ezt is megítélni: akinek nem tetszett a film, illetve aki ellendrukker, az csápolni fog, hogy bukott idehaza, akinek pedig tetszett, az a majdnem 100 ezer első hétvégi nézőre fog mutogatni, hogy lám, milyen népszerű a franchise Magyarországon.

A Forum Hungary premierje ugyanis egyrészt magasan a legkevesebb nézőt érdekelte idehaza a Star Wars-filmek közül a nyitóhétvégéket figyelembe véve, azonban a 94 607 néző és a 147 millió forintos bevétel még így is hatalmas, az év egyik legjobb nyitányát jelenti. Viszont az is borítékolható, hogy a film teljesítménye a közelébe nem fog érni a 700 ezer nézőt is túlteljesítő Zsivány Egyesnek, meg fog állni 300 ezer alatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyberdog #10
    De azért volt olyan magyar író által írt folytatás ami jobb volt mint az eredeti folytatások. példának okáért - és ezzel egyet is tudok érteni - Han Solo könyvek. A IV. résztől már inkább magyarok írták a regények többségét.
    Ed Fisher - Gáspár András
    Dale Avery - Nyuláészi Zsolt
    Anthony Sheenard – Szélesi Sándor

    De az egészről itt egy 2014-ben Miyazaki Jun által írt cikk... S elnézést kérek az SG-től mert a Sci-fi portalon jelent meg.
    Visszatekintő - Nem hivatalos magyar Star Wars regények
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2018.06.01. 19:37:05
  • Cyberdog #9
    Azért vigyázz...! Akad jó néhány SW könyv, amit magyarok követtek el... ezeket többnyire a Valhalla adta ki meg talán még a Szukits. Bár az utóbbiban nem vagyok olyan biztos. Ezek olyan fan fiction regények voltak. Némelyiknek egészen gyermeteg volt a megfogalmazása.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2018.06.01. 19:21:01
  • bmw #8
    Disney.... Ennyi....
  • Ender Wiggin #7
    Én tényleg csak átlagember vagyok az SW-béli jártasságomat illetően (mert csak Zahn és az alaptrilógia utáni pár próbálkozásom rettenetes műveket sodort a kezembe és fel is adtam), de már önmagában az is rossz kiindulás, hogy millió és egy regény van, melyek közül alig tucatnyi üti meg a mércét (irodalmilag elfogadható minőség, magyarul, a szerzője tud írni). Ennek fényében nem az a baj, hogy a Disney ezeket az agymenéseket leszarja, hanem, hogy a forgatókönyvíróik is a totál dilettáns fajtába tartoznak...
  • cateran #6
    Az ATLAGember megis mi a turot tudott errol? Valami esetleg felremlett a hihetetlenul jo memoriaval rendelkezoknel, hogy ja, mintha ezzel kezdodott volna evtizedekkel ezelott az Uj Remeny, oszt kalap-kabat...csak az mar nem az atlag...

    Ismeretlen tuti nem, max zavaro, mivel Luke Skywalker volt az alapitoja eredetileg....
    "Rogue Squadron,[7] also referred to as Rogue Group,[1] was a Rebel Alliance starfighter squadron led by Luke Skywalker. The squadron flew craft such as the T-47 airspeeders, T-65B X-wing starfighters, and occasionally BTL-A4 Y-wing assault starfighter/bombers,[5] when heavy ordnance was required.

    During the Galactic Civil War, Rogue Squadron was most notably known for their participation in the Battle of Hoth."

    Members
    Rogue Leader: Commander Luke Skywalker and Dak Ralter (KIA)
    Rogue Two: Zev Senesca (KIA) and Kit Valent (KIA)
    Rogue Three: Wedge Antilles and Wes Janson
    Rogue Four: Derek 'Hobbie' Klivian (KIA) and Kesin Ommis
    Rogue Seven: Unidentified snowspeeder crew
    Rogue Ten: Unidentified snowspeeder crew
    Rogue Eleven: Unidentified snowspeeder crew"

    Klassz, hogy a Disney telibeszarik mindent....
  • wraithLord #5
    Szerintem tök mindegy, a trilógiát sem azért nézik, mert benne van a címében, hogy "The Force Awakens" vagy "The Last Jedi" (egyik se utal semmire, amit ismerünk, mert most találták ki, persze kivéve a "Force" és a "Jedi" szavakat). Hanem azért, mert benne van a címében, hogy Star Wars.
  • Zombee #4
    A Halálcsillag terveinek ellopása? Azért az csak-csak. Ilyen rajongói könyveket viszont jóval kevesebben olvasnak, engem pl. soha nem is érdekeltek. Azért az átlag SW nézőnek a Rogue mint hívókód nem lehetett ismeretlen. Han Solot is elsősorban az vágja, aki látta a régi trilógiát, hiába jön elő sok helyen popkulturális utalásként, az SW-t nem nézők többsége őt sem érti.
    De az átlagembernek meg mindegy, hogy Star Wars Ébredő Erő, vagy Solo - Star Wars Story, ők mindkettőnél csak azt érti, hogy Star Wars. Az igazság az, hogy a Solo.ról meszsiről látszott, hogy közepes film lesz, én is láttam többször is az előzetesét más filmek előtt, nyomták rendesen. Nem meglepő, hogy ez lesz a legkevésbé nézett Star Wars film.
  • cateran #3
    Ja, a Rogue One aztan kurvara beszedes volt az atlagembernek..ja, nem...
  • zetortraktor #2
    De..., most viccen kívül, amellett, hogy az is előzmény lenne, melyik átlagember tudja, hogy mi az az Exar Kun? Ha karakterfilmet akarnak csinálni, akkor arra Han Solo lehetett az egyik legjobb választás, nem emiatt nincs szerintem akkora sikere, hanem a körülmények sokat jelentettek. Lehet, hogy sokkal jobb lehet egy másik film, de többen beülnének egy Exar Kun: A Star Wars Story-ra?
  • Cyberdog #1
    Szerintem azért, mert tele a t*kük az embereknek az előzményekkel.

    A régi köztársaság idejéből is érdekesebb sztorikat lehetne elkészíteni. Hisz akad ott is jó néhány érdekes karakter.

    A Nagy Sith Háború és Exar Kun érája is igen érdekes időszak volt.