Szekeres Viktor

A Han Solo-mozifilm az elvárások alatt teljesít

Nem csak kritikai szempontból a legyengébb SW-film a Solo, de bevételileg is.

A Solo: Egy Star Wars történet annak ellenére, hogy jóval több pozitív kritikát kap a kritikusoktól és a nézőktől, mint negatívat, a legrosszabbul fogadott Csillagok háborúja-résznek számít az elmúlt pár évben. És ez (mármint, hogy a film talán em fog egymilliárd dollár bevételt hozni) egyes kicsinyes ellendrukkereket, akik meg sem nézték a filmet, és fogalmuk sincs róla, hogy bejönne-e nekik, minden bizonnyal nagy örömmel tölt el.

Nos, az utálkozók számára van egy másik jó hírünk is, miszerint nem hogy a 130, de még a 100 millió fölötti nyitány sem lesz meg Han Solo története esetében Amerikában, hiszen a Solo 35,6 millió dollárt hozott csak pénteken, ami 93-95 milliós három napos hétvégét vetít előre, ami messze elmarad a Zsivány Egyes 155 milliójától, a trilógiaepizód Az utolsó jedik 220 milliójától pedig végképp. Végleges hétvégi adatok csak kedden várhatóak, hiszen Amerikában most hosszú hétvégére kerül sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asgh #7
    Áruld már el milyen a tudatos néző?
    Aki mások véleményére hallgatva anélkül fikáz, hogy látta volna a filmet?

    "Utána senkit nem érdekel, hogy tetszik-e neked vagy sem."

    Ez az, ami baromira nincs így, mivel a filmek másodlagos bevételei már régóta nagyságrendileg megelőzik a mozi jegybevételeket.
    Ha a film nem tetszik a népnek, akkor nem vesznek pólót, lego-t, mcdonaldsben műanyag poharat, nem ülnek fel a solo movie ride-ra a disney worldben, és így tovább. A bluray forgalmazásról, netflix, itunes, stb. letöltésről, tv jogokról már nem is beszélve.
  • zetortraktor #6
    Igen, sokan vannak így vele, ez a zombihatás, ők a tipikus fogyasztók, ezt akarja elérni Hollywood. Ők a tudatos nézőtől rettegnek, nekik az öntudatlan massza kell, amely tagjai, ha meglátják a címkét, akkor nyitják a pénztárcájukat. Szóval rosszul írod: Megnézed. Nincs folytatás. Ez a lényeg. Fizettél. Megkaptak. Utána senkit nem érdekel, hogy tetszik-e neked vagy sem. Az időd ugyanúgy elúszott. Maximum utólag igazolod magadnak, hogy kaptál érte megfelelő ellenértéket.

    Mondanom sem kell, hogy akinek van esze, az a vásárlás előtt mérlegel. Vagy az érzéseire hallgat, de akkor nem pattog, hogy megnézi és eldönti. Akkor csak megnézi. Nem kell eldönteni semmit.
  • professional #5
    Pedig a legszórakoztatóbb SW az újak közül...najó RO is hasonló jó volt!
  • Kelta #4
    Megnézem, és eldöntöm hogy tetszik vagy sem
    a többi irreleváns
  • kalapos01 #3
    6.4, 7,2 - azaz simán sokkal többen tartják jónak, pont erről szól a hír. nem tudom, hogy mi ez a Last Jedis nyomoron hate-kampány, de megnéztem már, hogy miről van szó: az IMDB-n a szavazók több, mint 60%-a szerint 7/10 vagy jobb, 14%-a szerint meg gyengébb a közepesnél." - akkor eléggé oda voltak a nézők a filmért, bár mondjuk ettől még nem fogom megnézni, mert ahhoz gondolom kéne ismerni az előző hét részt

    " a The Last Jedi óta a kritikusok véleménye bármit is érne"

    ahogy a tied sem ér semmit a Last Jedi óta - gondolom, ezzel is tisztában vagy.

    ilyet mindig olyan vicces olvasni. azért, mert nem vág egybe a véleményed egy többségi véleménnyel, azért nem ér semmit más véleménye? newsflash, ugyanannyit ér a véleményed, mint annak a többségnek a véleménye. ami pont nulla, ha egy másik ember véleményéről van szó.

    itt valamiért túl van misztifikálva az egész vélemény dolog. abból nem derül ki semmi, csak az, hogy sokan szeretnek vagy nem szeretnek egy filmet. az, hogy neked mi lesz a véleményed, az nem tőlük függ.
  • BaliBoy #2
    Ahhoz képest, hogy szerdán még 6.0 állt az IMDB (köszönhetően az egyest adó trolloknak) Egész jól feljött. Már majdnem befogta a TLJ-t, ami 7,3-on áll.
  • Etinger #1
    "annak ellenére, hogy jóval több pozitív kritikát kap a kritikusoktól és a nézőktől, mint negatívat"

    IMDb (jelenleg 7,2) úgy néz ki, hogy a végére még a Baljós Árnyaknál is lejjebb végez. RT (na nem mintha a The Last Jedi óta a kritikusok véleménye bármit is érne) még ennél is rosszabb a helyzet, ott már most 6,4.