Szekeres Viktor

Feltámadhat a halálból az elmúlt évek legjobb scifisorozata?

Lehet, hogy az Amazon megmenti a The Expanse-t.

A scifi-rajongókat pár napja sokkolta a hír, miszerint az amerikai Syfy csatorna nem kért többet a The Expanse című sorozatból, mivel a jelen legjobb tévés scifijének tartott széria nézettsége továbbra sem kászálódott ki a gödörből. Már a megszüntetés után pár órával arról lehetett olvasni, hogy a gyártók megpróbálják megmenteni a sorozatot, s mostanra úgy tűnik, hogy kézzelfoghatóvá váltak ezek a törekvések, hiszen az Amazonnal megkezdődtek a tárgyalások egy esetleges negyedik szezon berendeléséről.

A széria egyéként James S.A. Corey hasonló című, kultikus regénysorozata alapján készül, az itthon is kapható könyvciklus első része Leviatán ébredése címmel jelent meg nálunk. Az első kötet hivatalos fülszövege a következő: "Az emberiség már meghódította a naprendszert - eljutott a Marsra, a Holdra, a Kisbolygóövbe és még távolabbra -, a csillagok viszont továbbra is elérhetetlenek. Ám a kolóniák közötti kapcsolat cseppet sem feszültségmentes.
Jim Holden a Szaturnusz és az Öv között ingázó egyik jégbányász hajó tisztje. Amikor véletlenül rábukkannak egy elhagyott űrhajóra, a Scopulira, olyan titok birtokába kerülnek, amiért egyesek gyilkolni is hajlandóak - méghozzá Jim és a legénységre számára felfoghatatlan méretekben. Olyan események láncreakciója indul el, amely az egész Naprendszert háborúval fenyegeti.
Eközben Miller nyomozó egy lány után kutat. Egyetlen lány után a több milliárd lakosú rendszerben. A szülei azonban dúsgazdagok, és mindig a gazdagok diktálnak. Amikor a nyomok a Scopulihoz és a lázadókkal szövetkező Holdenhez vezetnek, a szálak összefutnak…
Holdennek és Millernek a Föld és a Mars kormányzata, a Külső Bolygók forradalmárai és a nagyvállalatok titkos érdekkörei között húzódó vékony határmezsgyén kell egyensúlyozniuk - és nem túl jók az esélyeik. Ám odakint, az Övben mások a szabályok, és egyetlen kis űrhajó a világmindenség sorsát döntheti el.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • end3 #2
    James S.A. Corey egyébként egy amerikai szerzőpáros "fedőneve": Daniel Abraham and Ty Franck, (from Wiki) és a regénysorozatnak megjelent itthon már a 6. kötete is. (Nagyon jól megírt és kivételesen magyarra jól fordított sci-fi "regényfolyam". /Ránézésre is hatalmas mennyiségű "irodalom", de párom szűk 2 hónap alatt már az 5. könyvet nem tudja letenni.../
  • skorpio7 #1
    Most indulnak csak be igazán az események, sajnálnám ha "befejezetlen" maradna.