Szekeres Viktor

Itthon megint a jó premierfilmet nézték meg kevesen, a gyengét pedig sokan

Az Egy lélegzetnyire esélytelen volt A partiállattal szemben.

Sokan panaszkodnak a mozifilmek minőségére és a hollywoodi tucatdarabokra, de az efféle panaszok csak abból fakadhatnak, hogy a kritizálók valamiért nem a minőségi filmekre ülnek be. Vagy éppen csak a hollywoodi alkotások iránt érdeklődnek, amit nagyon jól bizonyított a hétvégi magyar mozis bevételi toplista.


A Bosszúállók 3 árnyékában ugyanis a legnézettebb új film Melissa McCarthy új komédiája, A partiállat lett, amit 25 155-en néztek meg csütörtök és vasárnap között, mely eredmény egyébként erős közepesnek számít, de az itthon közel sem szupersztárnak számító McCarthytől még épp elfogadható. A gyengécske komédia mögött a második legsikeresebb újonc, a felkavaró, de valójában inkább csak közepes 7 vérfagyasztó nap 3 437 nézőt vonzott (ez felnőttes témát kínál, érthető, hogy a tinik nem rezonáltak rá), míg a kifejezetten jól sikerült, és nem is hollywoodi Egy lélegzetnyire 23 mozija ellenére is csak 2 247 mozgatott meg, ami..., szóval nem jó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #3
    Azért nem a minőségi filmekre ülnek be, mert kevés okos ember van, ezzel szemben buta sokkal több. Azt kell elérni, hogy ne a buták diktáljanak, ehhez viszont antidemokratikusnak kell lenni.

    Ha azt adjuk amire a hülyéknek csorog a nyála és fizenek is érte, lecsúszik a filmgyártás is arra a szintre.
  • KoLaMan #2
    "Sokan panaszkodnak a mozifilmek minőségére és a hollywoodi tucatdarabokra, de az efféle panaszok csak abból fakadhatnak, hogy a kritizálók valamiért nem a minőségi filmekre ülnek be."
    Csak tudnám, hogy fenti következtetést hogyan szűrte le a cikkíró (a kritizálók mindig kisebbségben vannak, ha ők lennének a többség, az már forradalom lenne).
    Na, meg a premisszák valódiságát, igazságtartalmát sem ártana nagyító alá tenni (gyengécske komédia versus kifejezetten jól sikerült - aki nem így gondolja, azzal mi van?).
    Írom ezt úgy, hogy egyik filmet sem láttam még (a McCarthy-félét nem is fogom, a másikat viszont biztosan megnézem).

    Ha már mindenképpen a filmforgalmazási számok bűvöletében él a cikkíró, miért nem éri be a puszta adatok közlésével, kihagyva a saját, sok esetben megalapozatlan, és ezért kötekedésre ingerlő kijelentéseit?
  • kékherceg #1
    Lehet, hogy ezek a kritizálók egyik filmre se ülnek be, mert vagy nem jut el hozzájuk az információ a sok szar filmről szóló hírek között és/vagy már rég lemondtak arról, hogy jó filmet lássanak a moziban a sok szar film miatt.