Szekeres Viktor

Ismét horrorfilm uralja Amerikát

Az A Quiet Place visszalopakodott az amerikai mozis toplista élére.

Most már biztos, hogy ami tavaly a Get Out volt, az az idén az A Quiet Place, melyet itthon nemsokára Hang nélkül láthatunk a mozikban. John Krasinski első filmje ugyanis visszakerült az amerikai mozis bevételi toplisták élére, miután hétvégén 20,9 millió dollár bevételt szerzett, megelőzve ezzel a Rampage-et, ami 20,1 millióig jutott el. Ezzel a horror már 131 millió dolláros összbevételnél tart, mi a 17 milliós költségvetéshez képest elég jó eredmény.

A film nemzetközileg is elég jól szerepel, hiszen még messze nem került bemutatásra minden piacon, azonban máris 75 millió dollárnál tart. Amerikán kívül legjobban egyébként angol nyelvterületeken teljesít: az Egyesült Királyságban 11,7, Ausztráliában pedig 6,8 millió dollárt termelt. A film Kínában május 18-án, Franciaországban június 20-án, míg Japánban szeptember 14-én lesz látható a mozikban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KoLaMan #5
    ÉN olvastam újra, hogy mit írtál. Pl. ezt "gondolom a te izlesed tokeletes, es a vilag osszes tobbi embere a hulye". Ha valami, akkor EZ a fikázás, kötözködés. Kérlek, ne adj olyasmit a számba, amit soha nem mondtam, még csak nem is gondoltam.
    Hogy képben legyél:
    - Igen, pontosan tudom, hogy nem ritkán kisebbségben vagyok a véleményemmel egy-egy film megítélésekor.
    - Soha nem gondoltam, hogy az ízlésem tökéletes, de ettől még az enyém (nem tudom levetni/kifordítani).
    - Nem ritkán tartom mások véleményét (főképpen a "hivatásos" kritikusokét, vagy pl. az IMDB-n is kontroll nélkül szavazókét) minimum furcsának, de soha nem gondoltam, hogy ettől ők hülyék lennének.
    - És igen, a Get Out SZERINTEM borzalom. Érthetetlen számomra a sikere, minden részletében elcsépelt, számos alkalommal feldolgozott alapszituációra épül: puhány/egészségtelen/haldokló gazdag ember egy szegény/elitélt egészséges testbe költözik, vagy (mint a Titkok kulcsában - na, AZ egy igazi horror volt) öreg költözik fiatal testbe, és sorolhatnám. Egy idei sorozat (Altered Carbon) is erről szól, hogy csak a legfrissebb példánál maradjak. A Get Out azzal fejeli meg az egészet, hogy faji kérdést kever bele "ízesítés" gyanánt, hogy tudniillik fehér gazdagéknak kell a fekete egészséges test. Na, ezt nem vette be az én gyomrom. Valamint a főszereplő SZERINTEM igencsak gyenge játékát (érdekes mód a mellékszereplők teljesen jók voltak).

    Na, csak azért írtam hosszabban, hátha így elkapod a lényeget.
  • Sequoyah #4
    Szerintem olvasd el meg egyszer hogy miket irtunk... En sehol sem irtam, hogy nekem tetszett. Viszont o sem irta azt hogy neki ne tetszett volna, ellenben kategorikusan kijelentette hogy borzalom, ami viszont nyilvanvaloan hazugsag, ha megnezed barmelyik kritikai osszegzo oldalt, illetve ugy altalaban a nezettseget es beveteleit.

    Ha objektiven nezed, akkor csak meg kell nezni hogy szereplt a film a vilagon. Ha szubjektiven, akkor pedig ird le azt, hogy neked nem tetszett. Hat egyik sem tortent meg, inkabb csak a fikazas megy sajnos. Es sajnos eleg gyakori ez a hozzaallas, hogy ha valakinek a velemenye elter a masetol, akkor csak is kizarolag a masik fel velemenye lehet a rossz... Meg akkor is, ha egy filmnel, mint muveszeti alkotasnal, nem is nagyon van olyan hogy objektiv velemeny.
  • zetortraktor #3
    Az az igazság, hogy ő ilyen baromságot nem írt, ellenben veled. Neki nem tetszett. Ennyi. Neked igen. De miért kell ennek deklarálása után hisztizni?
  • Sequoyah #2
    Attol tartok eros kisebbsegben vagy a Get Out-tal kapcsolatos velemenyeddel:) De gondolom a te izlesed tokeletes, es a vilag osszes tobbi embere a hulye...
  • KoLaMan #1
    Nagyon remélem, hogy a Quiet Place nyomokban sem fog emlékeztetni a Get Out című borzalomra. (Merthogy az előbbit még nem láttam, az utóbbit - sajnos - igen.)