Szekeres Viktor

Itthon egyetlen hétvégén három nagy dobás is mozikba kerül

Furcsa forgalmazói döntéseket látunk.

Már azt is sokan megkérdőjelezték, hogy a UIP-Duna Film elhalasztotta a Hang nélkül című horror világpremierjét, s ez a mostani gigasiker tükrében még kevésbé értelmezhető. De az, hogy a filmet május harmadikán küldik moziba, amikor még legalább két nagyágyú mutatkozik be, végképp nem lehet értelmezni. Arról nem is beszélve, hogy egy héttel korábban lesz a Bosszúállók: Végtelen háború premierje, aminek második hétvégés nézői ugyancsak több tízezren lesznek.

A Hang nélkül (A Quiet Place) mellett még az ugyancsak UIP-s Szűzőrség (Blockers) című korhatáros komédia kerül bemutatásra harmadikától, amivel nincs nagy gond, hiszen egyrészt nagyon eltérő műfajú filmekről van szó, másrészt Amerikában is egy hétvégén kerültek moziba, és mindkettő elég sikeres lett. A gond az, hogy a Big Bang Media ugyanekkor mutatja be a Taxi 5-öt (Taxi 5), ami várhatóan irtózatosan nagyot fog szakítani a címének köszönhető, és négy ennyire populáris filmet a magyar már nem nagyon tud megnézni egy hétvége alatt, ergó némelyiknek a hétvégi bevétele igencsak meg fogja sínyleni a forgalmazói döntést.

Aki pedig ki akar maradni a csetepatéból és egymás letaposásából, az befizethet az ugyancsak május harmadikára kiírt Kutyák szigetére (Isle of Dogs). Wes Anderson új filmje az idei év egyik legjobbja eddig a kritikusok és az IMDb-s értékelések szerint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    Majd megnézik másik héten, na bumm. Na jó, a magyar nem csak türelmetlen, de igénytelen is, jövő hétre már megvan kamerásan.