Szekeres Viktor

4 új film került a héten a mozikban - kár, hogy egyiket sem érdemes megnézni

A kritikusok eléggé lehúzták a heti 4 premierfilmet.

Sokan örülhetnek, ugyanis a logikájuk szerint, ha a kritikusok lehúznak egy filmet, az csak jó lehet. Márpedig a heti premierfilmekkel ez történt Amerikában, a négy kiemelt bemutató egyike sem kapott sok jó véleményt. Persze mondanunk sem kell, hogy a "kritikusok lehúzzák" kifejezés értelmezhetetlen, hiszen szinte minden film kap pár vagy pár tucat pozitív kritikát is, így mondhatni a véletlenen múlik, hogy ki melyikbe botlik bele. Már persze, ha az illető olvas egyáltalán filmes kritikákat.

A kritikák egyéni olvasását hivatottak kiváltani az aggregátor oldalak, melyek összegzik a véleményeket, és azokat százalékos formában prezentálják, egyesekben azt a tévképzetet keltve, hogy az így végeredményül kapott szám bármit elmond a filmről. Nos, az ő kedvükben szeretnénk járni most, amikor jelezzük, hogy a heti premierekhez nem nagyon voltak kegyesek az ítészek - még akkor sem, ha akadt olyan is, aki a négy új filmről háromról pozitívan nyilatkozott.

A RottenTomatoes kritikaösszesítő oldal gyűjtése alapján a Disney-s Időcsavar (Wrinkle of Time) 42%-os RT-mutatót kapott, ami azt jelenti, hogy 68 kritikus szerette a filmet, viszont 93 nem volt igazán oda érte. Ezt követi a Hívatlanok 2: Éjjeli préda (The Strangers: Prey at Night) 37%-kal (17 pozitív és 29 negatív vélemény), valamint a Gringo 36%-kal (27 a plusz oldalon, 49 a mínuszon). Legrosszabbul a Hurrikán-meló (The Hurricane Heist) járt 29%-kal, bár arra már a kritikusok sem nagyon jutottak el, amit a 14 kritika jelez, amiből 4 lett kedvező.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!