Szekeres Viktor

Teljes az Artemis Fowl-mozifilm szereplőgárdája

Kialakult az Artemis Fowl szereplőgárdája.

Hosszú évek fejlesztési folyamatát követően végre lesz valami az Artemis Fowl-regények tervezett mozis adaptációjából. A Walt Disney Pictures bejelentette, hogy globális casting folyamatot követően 1200 jelentkezőből végül az ír Ferdia Shaw-t választották főszereplőnek. Mellette még szerepet kapott Josh Gad, Judi Dench, Lara McDonnell és Nonso Anozie. A forgatás 2018-ban kezdődik Angliában, az amerikai mozis premier dátuma 2019. augusztus 9-e.

A rendező, Kenneth Branagh abból a szkriptből fog dolgozni, melyet Conor McPherson írt Michael Goldenberg forgatókönyvéből. Az Eoin Colfer által kitalált történet egy 12 éves milliárdosról szól, aki nem elég, hogy zseni, de még bűnözésre is adta a fejét, s még csak nem is sejti, hogy mit művelt, amikor fogságba ejt egy tündért, hogy megmentse a családját.

Itthon az első Artmis Fowl-regény Artemis Fowl: Tündérekkel életre-halálra címen jelent meg és a fülszövege nem túl sokat árul el, de lehet, hogy érdemes felidézni a regény hátoldalán lévő sorokat: "A legfantáziadúsabb könyv a Tudjátokmi óta!" Ez a "tündérmese" már hónapokkal a megjelenése előtt fogalommá vált. Lélegzetelállító, eredeti története és nyelvezete világszerte magára vonta a filmgyárak, kiadók, a sajtó és az olvasók figyelmét. Szereplői trollok, tündérek, törpék és természetesen egy zseniális alvilági elme. A neve Fowl. Artemis Fowl. Nem ismer lehetetlent:pedig még csak 12 éves!"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!