Szekeres Viktor

Itt a Peter Jackson-féle Ragadozó Városok első előzetese

Peter Jackson új filmje előzetest kapott.

A Universal Pictures pontosan azt a taktikát használja új filmje, a Ragadozó Városok (Mortal Engines) eladására, amit egyes újságírók szoktak saját cikkeik esetében is, miszerint egy hívószóval, jelen esetben egy ismert névvel keltik fel a figyelmet egy egyébként pár szóval nem igazán eladható film kapcsán. Ez persze olykor nagyon hasznos, főleg, ha az ember hajlamos csak olyasmit nézni (kattintani), aminek hívogató a címe, és másképp nem találna rá.


Jackson nemrég Fran Walsh-sal vette meg Philip Reeve Mortal Engines-könyvsorozatának megfilmesítési jogait, majd miután elkészültek a mozis változat forgatókönyvének megírásával (melyben Philippa Boyens segített be), a szkript megrendezését Christian Riversre bízták, akinek ez volt az első ilyen jellegű munkája. Persze ettől nem kell tartani, hiszen Rivers elég régóta dolgozik már Peter Jacksonnal, volt ideje tanulnia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Macropus Rufus #8
  megint belefutottam a bemutatóba. Egyre inkább nem értem a filmben lévő világ, alap koncepcióját. Tehát: a világ halott. Nincs semmi. Csak a városok amiket valami érthetetlen oknál fogva mozgóvá tettek. Ezek a városok meg kergetik egymást a nagy semmibe és az erősebb disznó [email protected] alapon megy a játék. Ez több kérdést is felvett: mivel nincs termelés ezért csak a már meglévő nyersanyagokat/anyagokat tudják használni. Illetve a másik várost feldolgozzák és onnan nyernek energiát/nyersanyagot stb. De a lényeg: a rendszerbe nem kerül be új anyag. Tehát a körforgás eléggé véges. A városok úgy viselkednek mint az élősködők. Tehát: mindenki meg fog halni, ha csak nem találnak valami külső nyersanyag/energia forrást. De nem fognak. Ha még is akkor az egész marhaság, mert ahelyett, hogy több évtizede egymást kergetik, kereshettek volna is. Tehát nem fognak.
  Aztán itt a másik kérdés: milyen felfüggesztéseken gurulnak ezek? Ezek nem pár 10ezert tonnás izék, hanem pár millió. A könyv szerzője hallott már arról a jelenségről amikor pl. a fém nagy nyomás alatt folyósodik? Továbbá ezek mozognak. Biztos hatalmas élmény lehet, hogy éppen kajálok amikor egy hupli miatt a kaja a plafonon majd az ölembe landol. Gondolom valami brutál csillapítás lehet a vasakban, bár ez a bemutatón marhára nem jött át, a jármű szépen leköveti a domborzatot. Tehát a kaja az ölemben van.
  Látványban nem lesz hiány, de a többi valami...

 • Macropus Rufus #7
  pl. Hullajó?
 • KoLaMan #6
  "Aki ismeri Jakson papa munkásságát és ezt a művet..."
  Éppen mert sajnos ismerem P. Jackson munkásságát, igencsak fenntartásaim vannak a filmet illetően.
  Az eredeti művet nem ismerem, de nem is kell - Jackson a megfilmesítéskor úgyis saját sztorit kerít belőle...
 • CairoJack #5
  Ez nekem ilyen Wild Wild West szerű hülyeségnek tűnik, kicsit Mad Max-esítve (abból is az új, gagyi verzió).
  A magam részéről feküdtem a röhögéstől a trailer alatt. :)
 • Montanosz #4
  már ettől az egy perctől is a fejem fogtam, persze lehet valami paródia vagy ilyesmi
 • kalapos01 #3
  A Mad Max és az eredetiség? Az animék és az eredetiség? Könyörgöm, tapsoljuk meg! Amúgy szerintem a 20-30 éves fogyatékosok lesznek a célcsoport, szóval rád lesz szabva.
 • bigleon666 #2
  Aki ismeri Jakson papa munkásságát és ezt a művet, AZ nem fog csalódni, nagyon várom! :)
 • Relixo #1
  Oké nézzük.... Mad Max és néhány anime összekutyulása a sztori.
  Egyediség megint ZÉRÓ.
  Már csak abban lehet bízni,hogy nem full cgi lesz vicceskedő beszólásokkal 10 éves fogyatékosok számára gyártva. (bár szerintem az lesz)