Szekeres Viktor

Kiderült, mikor láthatjuk az új Kedvencek temetőjét

2019-es lesz a Kedvencek temetője felújítása.

Sajnos csak 2019-ben láthatjuk az új Kedvencek temetőjét (Pet Semetary). A Stephen King-regény új, modernizált adaptációjának premierdátuma Amerikában április 19-e lesz, és csak abban bízhatunk, hogy itthon is akkor moziba fog kerülni. Az már korábban kiderült, hogy Kevin Kolsch és Dennis Widmyer, a Tiszta tekintet (Starry Eyes) rendezői készíthetik el a filmet, ami természetesen nem feldolgozás lesz, hanem adaptáció, hiszen a regényt fogja alapanyagának tekinteni.

Ha valaki nem ismerné a történetet, íme az Állattemető címen megjelent hivatalos magyar kiadás fülszövege: "Dr. Louis Creed, a fiatal orvos kitűnő állást kapott: a Maine-i Egyetem rendelőjének lett a vezetője, ezért Chicagóból az idilli New England-i tájban álló, magányos házba költözik családjával – feleségével, Rachellel, ötéves lányukkal, Ellie-vel és másfél éves kisfiukkal, Gage-dzsel. Boldogan, a szép jövő reményében veszik birtokukba új otthonukat...
Az első gondra az út túloldalán, velük átellenben élő öregember, Jud hívja föl a figyelmüket: a tájat kettészelő országúton éjjel-nappal olajszállító tartálykocsik dübörögnek, halálos veszélynek téve ki a háziállatokat és az apróságokat. Nem véletlenül van a közelben egy nyomasztó légkörű, ódon temető az elgázolt háziállatok számára... Az első trauma akkor éri Louist, amikor egy baleset áldozatául esett, haldokló fiú a rendelőben dadogó szavakkal óva inti az állattemetőn túli veszedelemtől. Nem sokra rá egy tartálykocsi elgázolja Ellie imádott macskáját, és az öreg Jud – jó- vagy rosszakaratból? – az állat temetőn túli, hátborzongató vidékre, a micmac indiánok egykori temetkezőhelyére viszi Louist, s ott földelteti el vele az állatot.
Másnap a macska visszatér – de ocsmány jószág lett belőle: lomha, ijesztően bűzlő és gonosz. Aztán néhány békés hónap után a kis Gage elszabadul szüleitől, és szaladni kezd pici lábain az országút felé... A könyv szörnyűségeire jellemző, hogy az író egy ideig vonakodott befejezni, mert maga is olyan rettenetesnek találta!
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!