Szekeres Viktor

Itthon még a Gyilkosság az Orient expresszen is több nézőt érdekelhet, mint a Justice League

Ez Magyarország: egy sima kosztümös krimi leverhet egy kosztümös szuperhősfilmet.

Meglepetésre itthon igen lassan indult útjára Az igazság ligája, pedig nálunk általában el lehet adni a látványfilmeket. Azonban az InterCom premierje, bár már három hete megvolt a bemutató, még mindig csak 125 385 nézőnél jár, ami nem kicsit elmarad a legutóbbi Marvel-film teljesítményétől, pedig a Thor 3-ban nem vonulnak fel egymás mellett olyan hősök, mint Superman, Batman, Wonder Woman vagy The Flash. A Thor: Ragnarök, bár 14 nappal több ideje látható a mozikban, már 352 ezer nézőnél tart.

Ami még nagyon meglepetés, hogy a Murder on the Orient Express, azaz az a Gyilkosság az Orient Expresszen című Agatha Christie-adaptáció nagyjából ugyanolyan teljesítménnyel áll, mint a Justice League-film, pedig egy kosztümös krimiről van szó, ami távol áll a látványfilmektől. Az új mozis Poirot történetét eddig 122 284-en látták, és ha az eddigi ütemben csökkennek a filmek bevételei, akkor bizony utóbbi be fogja előzni idővel előbbit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #5
    Az átlag magyar mozinéző azt se tudja, hogy az előző két filmet Zack Snyder rendezte, nem hogy még azt, hogy ezt meg nem ő fejezte be, hanem az a Joss Whedon, akiről a többség úgyse tudja, hogy Firefly, meg első Bosszúállók. Egyébként teljesen jó volt nekem Az acélember és a Batman v Superman is, az Igazság ligája sem rossz, viszont a három közül ez a legegyszerűbb. Nem sokat tököltek a karakterekkel, sztorival, gyakorlatilag elejétől megy a zúzás végig. Steppenwolf meg kb. annyira volt tartalmas karakter, mint tavaly Doomsday, csak ez beszélt is.
  • takysoft #4
    Ez jogos, nem is szeretnék tényekkel szembeszállni.
  • kalapos01 #3
    Na de sok film van, ami tele van jó színészekkel. Sok a ritka műfaj is. És még az sem igaz, hogy jobban érdekelte volna az embereket, csak ezt fogják többen megnézni a végén. Ebben az az érdekes, hogy nem sok ilyen ország van, hiszen mindenhol szinte a JL lesz sikeresebb (naná). Persze Angliában simán erősebb az Orient. Azt meg nem hiszem, hogy csak itthon van rajongótábora a klasszikus krimiknek.
  • takysoft #2
    A probléma magyarázata 3 dologban található:
    Egyrészt az Orient Express színészi gárdája igen ismert. Remek szereplők vannak benne.

    Másrészt az emberek nyitottak valami újra is néha, és a krimi olyasmi műfaj, amiből rég volt érdekes a moziban. Legalább is blockbuster kategóriában.

    Harmadrészt a Zack Snyder már lejáratta magát az Acélemberrel megy a Batman Vs Superman-nel bőven eléggé, hogy a legtöbben már esélyt se adjanak egy DC filmnek, főleg nem egy Zack Snyder filmnek.

    (meg hát az nem lett agyonpromózva, hogy a filmet végül Joss Whedon fejezte be... ami amúgy az egyik oka annak, hogy moziban néztem meg)

    A Poirot filmről nem nyilatkozom, még nem jutottam el rá.
    A Justice League...
    Közepes lett. Nem untam, ami nagy szó, mert az Acélemberen és a Batman Vs Supermanen is majdnem elaludtam, ezen szerencsére nem. Végig fenn tudta tartani az érdeklődésem.
    Viszont a katarzis is elmaradt. Na jó, nem maradt el, volt egyetlen pillanat.

    Amikor Superman ránézett Flash-re (aki látta a filmet, tudja, melyik jelenetről van szó)

    Na az epic lett. Legalább annyira mentette nálam az egész filmet, mint anno Quicksilver jelenete az Xmenben.

    Ajánlom a Justice League filmet, mert kellemes néznivaló.
    De ahhoz képest, hogy elvileg az a sötétebb... a Marvel univerzum filmjeiben sokkal több mélység van.

    Meg komolyan... ez a Steppenwolf mennyire egy egydimenzós unalmas, semmiresejó szar már?
    A Gotham c. sorozatban milliószor érdekesebb ellenfelek vannak...

    Látom a fejlődést DC téren. És ha végre kirúgják Zack Snydert a francba, ahová való, még jó filmeket is csinálhatnak egyszer...
  • smith09 #1
    A Gyilkosság az Orient expresszen leggynegébb feldolgozása ez a film szerintem.
    Az igazság ligája kategóriájában , pedig szerintem teljesen jó.