Szekeres Viktor

George Clooney készít tévésorozatot a 22-es csapdájából

Tévésorozat lesz a 22-es csapdájából.

Az Anonymous Content 6 részes minisorozatot készít a Paramount Television-nek Catch-22 címmel Joseph Heller azonos című regénye alapján, melyet itthon A 22-es csapdájaként ismerhet mindenki. A Luke Davies és David Michőd által készítendő hat részes széria rendezője George Clooney és Grant Heslov lesz, és a színész az egyik főszerepet is elvállalta a II. világháborús történetben.

A könyv hazai kiadásának a fülszövege a következő: "Az 1923-ban született amerikai regény- és drámaíró, Joseph Heller első regénye korszakalkotó, groteszk, mégis zseniálisan ábrázolja a háborút. A háborút, mint őrült gépezetet, amelyben mindenki őrülten viselkedik, és amelyből akkor sem lehet kikerülni, ha valaki őrült, és akkor sem, ha valaki normális. Ez a 22-es paragrafus csapdája. És egyben világunk abszurditásának egyik legtökéletesebb megfogalmazása.

Az 1970-es mozifilm hivatalos tartalma pedig a következő volt - ez már többet mesél a fő sztoriról, amit vélhetően mindenki ismert: " Olaszország, 1943. Cathcart ezredes folyton emeli az amerikai bombázópilóták bevetésének számát. Yossarian kapitánynak és társainak nincs más lehetősége, minthogy megpróbálja orvosi úton leszereltetni magát. Ezzel azonban beleesnek a huszonkettes paragrafus csapdájába. A szabály szerint ugyanis leszerelni csak azt a katonát lehet, aki ezt az elmeállapotára hivatkozva kéri. Aki viszont ezt kéri, az nyilvánvalóan nem lehet őrült, csupán ki akarja magát vonni a harci állományból. Vagyis nem szereltethető le. "

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • qqricoo #4
    fent van a megosztókon, Darvas Ivánnal egy 71-es rádióadaptáció(hangoskönyv), az nagyon adja, elég cselendzs jellegű tömegközlekedve hallgatni röhögés nélkül :))
    Utoljára szerkesztette: qqricoo, 2017.11.21. 14:55:04
  • end3 #3
    Talán akkor.., ha a Coen fivérek állnának Clooney háta mögött. - (Nem véletlen, hogy az első megfilmesítés is kudarc lett. A főként verbalitásra kihegyezett regényt nehéz képekre fordítani.)
  • NEXUS6 #2
    Várom!
  • Montanosz #1
    a könyv zseniális, a film kevésbé, kiváncsi vagyok hogy sikerül a sorozat