Szekeres Viktor

V, mint Vérbosszú tévésorozat készül

Újabb képregényből lehet tévésorozat.

Az angol Channel 4 sorozatot kezdett el fejleszteni Alan Moore és David Lloyd képregénye, a V For Vendetta alapján. A szándék egy kemény, politikai thriller elkészítése, amiben egy ember megbuktat egy zsarnok kormányt úgy, hogy bosszút áll azokon, akik a szenvedéseiért felelnek. A V For Vendettából pár éve mozifilm is készült Hugo Weaving főszerepésével, amint itthon V, mint vérbosszú címen vetítettek a mozik.

A sorozat alapját képező 10 részes képregénysorozat 1982 és 1988 között jelent meg a Quality Communications Warrior magazinban az Egyesült Királyságban. Annak a története egy disztópikus jövőben (az 1980-as évekhez képest) játszódik az Egyesült Királyságban, ahol egy titokzatos anarchista, aki magát csak „V”-nek nevezi, megpróbálja elpusztítani az országot uraló totalitárius kormányt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #1
    :) lehet idő utazó vagyok, de ezt a cikket tegnap olvastam az sg mobil felületén, viszont a dátumozás az a mai volt. Pontosan az ami ennek a cikknek is.
    Rákerestem a a cikkre itt az sg-n és meg volt. Előre volt dátumozva, viszont megnyitni szgépen nem lehetett, a link vissza mutatott az sg-hu-ra. Ua. a mobilomról meg simán el tudtam olvasni :)