Szekeres Viktor

Újabb Stephen King-könyv kaphat mozis adaptációt

Mozifilm lehet a Talizmánból.

A Csillagainkban a hiba készítője, Josh Boone írhatja Stephen King és Peter Straub Talizmánjának (Talisman) - legalábbis a Variety arról értesült, hogy az 1984-ben írt regényt szeretné a vásznon megelevenedni látni Hollywood. Boone-nak már van egyébként tapasztalata Kinggel, hiszen ő írta a Végítélet (The Stand) szkriptjét is, azonban ezt a projektet egyelőre felfüggesztette a gyértó stúdió.

A Talizmán magyar kiadásának a következő a fülszövege: "1981. szeptember 15-én egy Jack Sawyer nevű gyerek áll a szárazföld és a víz találkozásánál, keze a farmernadrágja zsebében, tekintete a végtelen Atlanti-óceánon... Jack még nem sejti, hogy milyen iszonyatosan nehéz feladat vár rá: a Sors őt szemelte ki arra, hogy megküzdjön a minden szépséget elpusztító gonoszsággal, s nemcsak Amerikában, hanem egy fantasztikus másik világban, a Territóriumokban is, ebben a csodaszép, szűz, a civilizációtól érintetlen országban, ahol az emberek varázslatban élnek, de ahol most épp gonosz erők készülnek megragadni a hatalmat. Jack még csak annyit tud, hogy anyja, Lily Cavanaugh – a B-kategóriájú filmek koronázatlan királynője – talán halálosan beteg, és egyre csak menekül valami elől. A tizenkét éves Jack hamarosan nagy útra indul, hogy veszedelmes kalandok során át megszerezze a csodatévő Talizmánt, és megmentse vele anyja életét... s egyúttal az egész világot, a Territóriumokat, Territóriumok Territóriumait, a világegyetemet! Förtelmes mutánsokkal, eleven, vérszomjas fákkal, farkasemberekkel s még ezer veszéllyel kell megküzdenie, de Jack Sawyert kemény fából faragták, s ha kell, le tudja győzni saját gyávaságát, önzését, bosszúvágyát is. A hallatlanul népszerű amerikai horrorszerző és Peter Straub borzongatóan szép mesét írt, amelyből azért a hamisítatlan Stephen King-i horror sem hiányzik."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • WinT #1
    Ez egy félelmetesen jó könyv, legalább háromszor elolvastam már. De félek filmváltozatban csak elrontani tudják mint a Setét tornyot. :(