Szekeres Viktor

Hatalmas siker a fiatal Sheldonról szóló új tévésorozat

Nem meglepő, de nagy siker a Young Sheldon.

Amerikában több, mint 16 millióan nézték meg a Young Sheldon első részét, ami ritka jó eredménynek számít, manapság egyedül a The Big Bang Theory ér el ekkora össznézőszámot, tehát egy újonc sorozat számára mindenképp hatalmas eredménynek számít. A Young Sheldon készítője az a Steve Molaro, aki hosszú évekig vitte showrunnerként az anyasorozatot, valamint Chuck Lorre, a TBBT készítője.

A Young Sheldon a 9 éves Sheldon Cooperről, azaz Jim Parsons The Big Bang Theorys karakteréről szól (Parsons narrátorként azért "szerepel" ebben a sorozatban is) és Texasban játszódik. A műfaja családi komédia, vagyis a főbb szerepekben Sheldon családjának tagjait láthatjuk majd. Érdekessége, hogy nem többkamerás lesz, hanem egykamerás. Ez azt jelenti, hogy nem élő közönség előtt színpadon felvett stílust képviselne, mint az anyasorozat, hanem filmszerűen rögzítettet, tehát nem kellene a nézők olykor elég idegesítő röhögését hallgatni a nézése közben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #6
    Sokan röhögnének, ha épp a nagy kedvenceiket látják, meg szerintem élőben sokkal jobban átjönnek a dolgok.
  • Yagami #5
    Szóval akkor csak az amerikaiaknak van ennyire "röhögni"vágyásuk, hogy minden nulla poénra is megszakadnak. Így már értem... :D Iszonyat idegesítőek, hogy minden mozdulatra visítanak :)
  • zetortraktor #4
    Van pár fix díszlet, a többit építik, amikor kell, vagy betolják, ha olyan. Vagy, előfordulhat, hogy rövid jelenetet stúdión kívül rögzítenek, majd levetítik a nézőknek.

    Ha magyarul nézed, akkor a nevetés konzerv a szinkron miatt, ha eredetiben, akkor élő a közönség, ha akarsz, jegyet is vehetsz a felvételekre. De egyébként minden ilyen sorozatot így vesznek fel, a Jóbarátoktól és a Rém rendes családtól kezdve a mostani röhögősökig.


    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2017.09.28. 13:30:49
  • lammaer #3
    "hogy nem élő közönség előtt színpadon felvett stílust képviselne, mint az anyasorozat"

    Az eredeti Big Bangot tényleg élő közönség előtt veszik fel? Ez furcsa, mert össze vissza mindenhol mászkálnak, külön van egyetemi folyosó szinpadi diszlet, meg minden?

    Nekem inkább csak utólag alákevert nevetőgépnek tűnt az egész, nem élő közönségnek.
  • lammaer #2
    Érdekes, mert elkezdtem olvasni hogy mi a bajod, és nem tűnt fel. Bár technikailag igazad van, furcsa módon a mondat értelme első olvasatra nem változott meg azzal hogy ott van egy felesleges szó.
  • BaliBoy #1
    "Nem meglepő, de nagy siker a Young Sheldon."

    Had legyek egy kicsit "grammar nazi". A "de" (vagy a "nem") szó ebbe a mondatba teljesen felesleges, értelmetlen.