Szekeres Viktor

Jó pár rekordot megdöntött az AZ

Amerikában rekordokat is döntögetett az IT.

Miután az AZ (IT) című Stephen King-adaptáció már a nyitónapjával majdnem minden idők legjobban kezdő horrorfilmje lett hazájában, ezért az nem csoda, hogy a 117 millió dolláros debütáló hétvégét produkáló alkotás a műfaj trónjára lépett fel. Azonban emellett még jó pár másik csúcsot is sikerült megdöntenie Amerikában.

Kezdjük azzal, hogy szeptemberben még sosem szakított film ekkora bevételt. Sőt, ősszel sem, hiszen az Amerikai mesterlövész pár éve 89 millióig jutott el. És persze az sem semmi, hogy a hétvége második legnézettebb filmjét, Reese Witherspoon romantikus komédiáját nagyjából 110 millió dollárral pipálta le bevétel tekintetében. Ha a hétvége tíz legnézettebb filmjét nézzük, akkor az AZ az általuk generált bevétel több, mint 75%-ából részesedett. Ezzel a 123 milliós bevétellel egyébként az AZ három nap alatt minden idők ötödik legsikeresebb korhatáros horrorjává vált.

Az már csak hab a tortán, hogy a 4103 vetítő mozival az AZ minden idők legtöbb vásznán bemutatott R-korhatáros filmje lett Amerikában, bár a Deadpool 132 milliós nyitányát nem sikerült überelnie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #8
    " úgy is jó. "

    Ezt komolyan valaki le tudta írni röhögés nélkül? Arról a tévéfilmről?
  • tomboy013 #7
    Egy rakás kaka a régi az újhoz képest. Botrányos színészi alakítások, nulla hangulat jellemzi az 1990-es "adaptációt". Ez mérföldekkel jobb lett.
  • Ender Wiggin #6
    A régi filmben nem trancsíroznak, úgy is jó. Vágod? A könyv meg aztán végképp nem ez a kategória... De mondjad cask az okosságot.
  • kalapos01 #5
    "Gyerekeket trancsirozni? Ilyet még nem láttunk,"

    Biztos? Nem ismered a 70-es és 80-as évek popkultúráját? Aminek többek között a film alapjául szolgáló 1986-os könyv is része. Amiből egyébként is készült már korábban is film.
  • kalapos01 #4
    Csak halkan mondom, hogy jó nagy baromságot írtál. Vagy azért, mert nem veszed észre, hogy annyira sok a film, hogy az általad említettek mellett bőven van olyan is, amiben az a lényeg, hogy mi van benne. Vagy azért, mert 5, 10 és 20 éve is pontosan ez volt a helyzet.

    Ez tipikusan olyan ember marhasága, aki nem jár moziba, akinek fogalma sincs a filmekről (vagy csak az agyonreklámozott blockbusteröket nézi és azokról tud), csupán reklámok alapján ítél.
  • sepsi0514 #3
    Ez egy horror film lenne. Mit vártál? A gyereket majd elkíséri az iskolába, és korrepetálja matekból?
  • Sir Cryalot #2
    Csak halkan mondanám már rég nem az a lényeg hogy mi van a filmekben, lényeg a mozibasereglő zombik hanyattvágódtatása, ennek az eszközei infantilizmus (capeshit) , érzelgősködés ( retro, 50shades), lehengerlős keménykedés (akciófilmek, horror).