Szekeres Viktor

Magyar horrorfilm tör világhírre - itt a Pince előzetese

Amerikában már kapható a The Basement, és nemsokára Ázsiában is megvásárolható lesz.

Nem sok magyar filmnek jön össze az, hogy forgalmazásba kerüljön Amerikában, azonban Illés László horrorfilmje, a The Basement eljutott az ottani lakossági megjelenésig, és nemsokára Ázsiában, egész pontosan Tajvanon is kapható lesz. A független finanszírozásból készült alkotást a tengerentúlon a Breaking Glass Pictures forgalmazza, és nem csak DVD-n lesz elérhető, hanem tévében és SVOD formátumban is, többek között az Amazon, Itunes, Vudu, Google Play, Xbox és Playstation felületein.


A The Basement szereplőgárdája vegyes volt, hiszen a magyarok mellett a kiemelt szerepek többségét angolajkúak alakíthatták, például Caroline Boulton, Richard Rifkin és Tom Nguyen. A hazai szereplők között többek között Takács Zalán, Szekér Gergő és Gondor László található.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #4
    Nem rossz. Tavasszal vetítették itthon pár moziban, Szombathelyen (odavalósi a rendező) állítólag még nézettsége is volt. Vidéken közönségtalálkozóval egybekötve volt 1-1 vetítés városonként, mi is elmentünk rá.
    Nem sokat ad hozzá a slasher műfajához, de kihozták belőle, amit lehetett.
  • zetortraktor #3
    A csaj is hasonló lehet, mert csupa itthon forgatott filmben vagy sorozatban szerepelt eddig.
  • Cyberdog #2
    Ja azt elfelejtette,. hogy Tom Nguyen eredetileg magyar ajkú vietnami származású. Budapesti születésű. Iskolái: Ady Endre Gimnázium, Budapesti Gazdasági Főiskola.
  • Cyberdog #1
    Egész jónak tűnik.