Szekeres Viktor

Ennyire kevesen rég mentek moziba, mint hétvégén

Totális érdektelenség az amerikai mozikban.

Még mindig nincs szeptember, mely hónapnak az első hétvégéje általában a leggyengébb szokott lenni az évben, de újabb negatív rekordot jegyezhettünk fel azt követően, hogy előző héten is majdnem idei minimumot állítottak be az amerikai mozis bevételek. A legjobban teljesítő 12 film bevétele ezúttal még az 50 millió dollárt sem érte el, márpedig ilyesmi 20 éve nem fordult elő augusztusban. Sőt, 2001. szeptember vége óta nem volt olyan mozis hétvége Amerikában, ami ilyen alacsony bevételt produkált volna.

Mindez annak köszönhető, hogy egy stúdió sem mutatott be sikerre esélyes filmet, a legjobb újonc egy francia animációs film volt, a Leap!, ami itthon Balerina címmel volt látható, és világszerte 60 milliós bevételt szedett össze, s ezt Amerikában további 5 millióval toldotta meg. Emellett a Bruce Lee-ről szóló Birth of the Dragon 2,5 milliót hozott, de az eddigi limitált vetítései után országos szintre kiterjesztett Wind River is csak 4,4 millió dollár bevételt volt képes elérni. Az első helyet 10 milliós bevétellel a toplistán a The Hitman's Bodyguard szerezte meg.

A nagy kérdés, hogy most hétvégén lesz-e újabb negatív rekord, hiszen ismét csak nem lesz nagy premier. Szerencsére rá egy hétre érkezik az Az, ami tarolni fog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!