Szekeres Viktor

Új előzetest kapott a várva várt teniszes film

Újabb pillantást vethetünk a Borg/McEnroe-ra.

Nem sokkal a hazai premier, valamint a kinti fesztiválbemutató előtt (érdekesség, hogy az amerikai mozikba kerülés időpontja még mindig nem ismert) újabb előzetest kapott Janus Metz teniszes filmje, a Borg/McEnroe, ami természetesen Björn Borgről és John McEnroe-ról fog szólni, a 80-as évek két teniszfenoménjáról. Az idehaza október ötödikén bemutatásra kerülő svéd film címszereplői Sverrir Gudnason és Shia LaBeouf lesznek.


Aki arra kíváncsi az előzetes megtekintése nélkül, hogy mire kell számítani a film láttán, annak íme a hazai forgalmazó tartalomleírása: "Wimbledon, 1980. Évtizedek óta a legcsapadékosabb nyár. Mindenki várja, hogy a világ első számú teniszezője, Björn Borg megszerezze az ötödik wimbledoni bajnoki címét. De csak kevesen tudnak a színfalak mögött zajló drámáról: a mindössze 24 éves Borg az összeomlás határán áll: fásult, kimerült, kételyek gyötrik. Eközben kihívójának, a húszéves John McEnroe-nak feltett szándéka, hogy letaszítja a trónról az eddigi bajnokot...
A Borg/McEnroe izgalmas történet a siker áráról. Arról, hogyan válik a világ két legjobb teniszjátékosa saját karrierje foglyává már a húszas évei elején. Történet két sportolóról, akiket az elüzletiesedett teniszipar egymással hadakozó képregényfigurákká próbált silányítani: a Jégember a Szuperkölyök ellen. Történet két vetélytársról, akik az 1980-as wimbledoni bajnokság során arra kénytelenek ráébredni, hogy saját magukon kívül csupán egyetlen ember érti, min mennek keresztül: a legádázabb ellenfelük.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!