Szekeres Viktor

Ismét nekifutnak az Így jártam apátokkal-sorozatnak

Megint megpróbálják elkészíteni a How i Met Your Mother spinoffját.

Csak nem adja fel a Fox stúdió arra vonatkozó tervét, hogy elkészítse a How I Met Your Mother, azaz az Így jártam anyátokkal spinoffját, vagyis testvérsorozatot, a How I Met Your Fathert, vagyis az Így jártam apátokkalt. Ami egyébként mindenképp méltánylandó, ugyanis már két nekifutáson vannak túl, és egyik pilotszkript, illetve pilot alapján sem rendeltek be sorozatot, pedig megtehették volna, és a cím jó eséllyel el is adta volna a szériát. A stúdió célja viszont valóban az, hogy a végeredmény is jó legyen. Talán majd most?

A Deadline arról adott hírt, hogy Alison Bennett személyében megtalálták a harmadik nekifutás pilotforgatókönyvének íróját. Azt még nem tudni, hogy a szkript melyik csatornáé lesz, de természetesen az anyasorozatot sugárzó CBS már érdeklődik iránta. Az eredeti széria készítői, Carter Bays és Craig Thomas executive producerként részt vesznek ugyan a fejlesztés folyamatában, de mindenképp csak korlátozottan, hiszen más projektjeikre fókuszálnak.

A How I Met Your Mother egyébként a kezdetek kezdetén közel sem volt sikersorozatnak nevezhető, egészen a 3-4. szezonig kellett várni arra, hogy olyan szériává váljon, melyet nem fenyeget a megszűnés veszélye. A CBS türelme csodákat tett, ugyanis a kezdeti évadok botladozásait követően elkezdett felfele ívelni a nézettség, s a csatorna egyik legnézettebb sorozatává vált - és, ami még fontosabb, az 55 éves nézői átlagéletkorral bíró adó legfiatalabb szériája lett.

A tervek szerint egyébként a két széria között a mesélős koncepción kívül más kapcsolat nem lenne, bár egyes hírek említették, hogy az új baráti kör törzshelye is a McLaren's kocsma lenne. Persze előfordulhat, hogy technikai szempontból egyébként az új sorozat is olyan szokatlan, hibrid műfajú lenne, mint az Így jártam anyátokkal, tehát klasszikus, filmes módszerekkel rögzítenék, nem színpadon közönség előtt, de a végeredményt lejátszanák közönségnek, hogy a nevetéseket rögzíteni tudják, későbbi alájátszás céljából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #8
    Vannak mostanában élőben adott epizódok, ahol eleve lehet látni a közönséget, de az állat, amikor be is vonják őket. A Kaliforniába jöttembe ki is szaladtak közéjük, naná, hogy szakadt mindenki.

  • zetortraktor #6
    (Mondjuk ez nem tudom, hogy jön ide, mert az Anyátokkal pont nem ilyen sorozat, ott megtehették volna, hogy valamit alákevernek, de ők valamiért (a hülyék?) ugyanúgy jegyeket árultak elővetítésekre, hogy a közönség reakcióit tehessék a hét során felvett epizód alá.)
  • zetortraktor #5
    El is olvastad, amit linkeltél? Érdemes előtte. (Igen, létezik laugh track, bármennyire is meglepő.)

    Komolyan nem tudtad, hogy ezeket a sorozatokat közönség előtt veszik fel? A Rém rendes családtól kezdve a Jóbarátokon át a Big Bang Theoryig mindet. Jegyeket lehet venni rá, előadásnapon kétszer szokták eljátszania színészek, éppen azért, hogy a közönség reakcióját tudják alákeverni, illetve, ha nem megfelelő a reakció, akkor a helyszínen át tudják írni a poénokat. Már 50 vagy 60 éve így működnek ezek a sorozatok.

    Más kérdés, hogy a szinkron miatt, aki magyarul nézi az legtöbb esetben a hangsávok miatt kap valami loopolt konzervröhögést, illetve, hogy előfordulnak manipulációk, de az általában tök felesleges, mert úgyis csak rajongók járnak a felvételekre, ők fogják kipengetni a zsét, és ők halálra röhögik magukat a felvételen, főleg, amikor elszúrnak valamit a színészek.


    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2017.08.15. 09:17:34
  • cateran #4
    A kozonseg..hat hogyne....https://en.wikipedia.org/wiki/Laugh_track
  • zetortraktor #2
    Nem a hangszóró röhög, hanem a közönség. De miért szoknának le, amikor ezek a legnézettebbek, mindenki ezeket szereti?
  • Zombee #1
    Mikor szoknak már le az aláröhögős sorozatokról? Annyira gáz, mikor a hangszóró röhög a poéntalan részeken is.