Szekeres Viktor

Bombasiker a Dunkirk

Amerikában és nemzetközileg is aratott a Dunkirk.

Nyilván nem meglepő, de a Dunkirk elég nagy sikernek bizonyult mindenfelé (kivételt természetesen Magyarország képez) - még Amerikában is, ahol a kosztümös jellege és a nehéz témája miatt a forgalmazó tartott attól, hogy nem fog túl nagy érdeklődést generálni. Azonban Nolan neve, valamint a remek kritikák megtették hatásukat, és a film a tengerentúlon mindent várakozást felülmúlóan debütált.

Ez szám szerint annyit jelent, hogy 51 millió dolláros bevételt kapart össze magának Amerikában a Dunkirk, amit további 57 millióval egészíthet ki a gyártó nemzetközi viszonylatban. Az amerikai bevétel hatalmas, 23%-os szelete IMAX-vetítésekről származott, a filmet 60%-ban férfiak és 40%-ban nők választották az első napon, és cseppet sem meglepő módon a siker nem a fiataloknak köszönhető, hiszen a tinik messzire elkerülték a háborús témát, a nézőknek csupán 24%-a volt 25 éven aluli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #3
    Nem hiszem, hogy ebben lenne bármi relatív. Egy háborús film 50 millió dollárral kezd? Volt már ilyen valaha? Mármint a mozitörténelemben? Ráadásul egy olyan film, amit nem fognak fiatalok megnézni. És sztárszínészek nélkül. Még az Interstellar sem kezdett így, pedig az scifi volt és sztáros.
  • Ender Wiggin #2
    206. legjobb nyitóhétvége. Idén kb. 8 film is jobban kezdett, szóval a "bombasiker" az relatív...
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2017.07.27. 17:09:55