Szekeres Viktor

A Transformers 5 nem csak Amerikában hasalt el

Világszerte sem teljesít jól a Transformers 5.

Arról már többször írtunk, hogy a 3. és 4. résszel kipukkadt Amerikában a Transformers-sorozat, azonban a világ többi részén, főleg Kínának köszönhetően még így is aratott, hiszen mindkét epizód összességében egymilliárd dollárt meghaladó bevételt ért el: a harmadik rész nemzetközileg 771 millió, míg a negyedik 859 millió dollárt hozott. Azonban Az utolsó lovag amellett, hogy Amerikában még mindig csak 128 millió dollárnál tart, vagyis több, mint százmilliós mínuszban van A kihalás korához képest, Amerikán kívül is csak 423 millió dollárt számlál, ami kifejezetten ciki, főleg, hogy ebből Kína 229 millióval részesedik, ami ott is százmilliós visszaesést jelent.

A nagy kérdés ennek kapcsán, hogy mindez vajon milyen kihatással lesz a jövőbeni nagyravágyó tervek kapcsán, hiszen a Paramount egy remek írókból álló írószoba segítségével az elmúlt években egy Transformers-univerzum alapjait is lefektette, mely további folytatásokat és melléhajtásokat, spinoffokat jelent a sorozatnak. Michael Bay szerint 14 darab Transformers-történet vár megvalósításra a mostani, ötödik mozifilm után, s azt is tudni lehet, hogy az első spinoff a Bumblebee, vagyis az Űrdongó-film lesz. Lehet, hogy keresztet is vethetünk a 2019-re bejelentett hatodik, és a 2021-re tervezett hetedik részre?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #3
    Már abból látszik, hogy nincs igazán mondanivaló, hogy Megatront mindig legyakják, de aztán mindig visszaér... (kivéve a trilógiabeli hangja). Unalmas.
  • Zombee #2
    Ezt is kézbe kéne vennie a Marvelnek. A 80-as években készült Marvel kiadású képregény nagyon jó volt, az mai fejjel is élvezetes (a rajzfilmek kicsit megkoptak, de nem bugyutábbak ezeknél a filmeknél).
  • Sequoyah #1
    Remelem is hogy most mar tenyleg elhasal a koncepcio, mert mar nagyon varok egy jo Transformers filmet, de tuti nem csinalnak megint olyat, amig ez a stilus sikeres.
    Az elso resz, az meg tetszett...