Szekeres Viktor

Ütős lett a Jo Nesbo-féle Hóember előzetese

Előzetest kapott aThe Snowman.

2011-ben még Martin Scorsese tervezett mozifilmet forgatni Jo Nesbo Hóember (The Snowman) című regényéből, mely a Harry Hole-sorozat hetedik kötete, a Variety értesülései szerint azonban végül Tomas Alfredsont érte az a megtiszteltetés, hogy megpróbálkozhat a skandináv krimi adaptációjával. A hír mindenképpen biztató, hiszen egyrészt a legutóbbi Nesbo-adaptáció, a Fejvadászok a 2012-es év legjobb itthon bemutatott mozifilmje volt, másrészt pedig Alfredson eddig is bizonyította, hogy ért az adaptációkhoz, ugyanis mind az Engedj be!, mind a Suszter, szabó, baka, kém remekül sikerült.


Az itthon is megjelent könyv hivatalos fülszövege a következő: "Harry Hole, az oslói rendőrség különc főtisztje az ősz elején névtelen levelet kap, Hóember aláírással. Amint lehull az első hó, titokzatos eltűnések, bestiális gyilkosságok sora kezdődik a norvég fővárosban. Az áldozatok egytől-egyig családos nők, s az esetek riasztó hasonlóságot mutatnak évekkel ezelőtti eltűnési ügyekkel. A rendőrség sorozatgyilkosra gyanakszik, ugyanis az elkövető különös nyomot hagy maga után: egy-egy hóember őrzi a tetthelyeket."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    Megint kiragadnak egy könyvet egy sikeres sorozatból (ahelyett, hogy az elejéről kezdenék), amiben ekkorra már felépített, állandó karakterek vannak, és mindent bele kell szorítani egy filmbe, vagy kihagyni. Nem szokott működni. És vazze megint ez a merev arcú paraszt?
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2017.07.20. 21:11:39