Szekeres Viktor

Eddig nagy siker a Pókember: Hazatérés

Még az elvárásokat is felülmúlta az új Spider-Man startja.

Két bukott film után nagyon jól kezdett az új Pókember-film, a Hazatérés, ami remekül jelzi azt, hogy időről-időre szükség van a képregényes franchise-ok rebootjára, ugyanis az vitathatatlan, hogy a pár éve 91 millió dolláros nyitóhétvégét produkáló és nem túl jól fogadott A csodálatos pókember nem kezdett volna 100 milliót meghaladó nyitóhétvégével. Márpedig a Pókember: Hazatérésnek ez összejött, hiszen Amerikában 117 millió dollár bevételt szedett össze.

Mindezt a film még 140 millió dollárral fejelte meg 56 Amerikán kívüli piacról, így összességében 257 millióval startolt. Legjobban, 25,8 millió dollárral a Koreában kezdett a film, de Mexikóból és az Egyesült Királyságból is befolyt majdnem 12 millió dollár, míg a Brazíliából kábé 9 millió - ezeket az országokat pedig Oroszország és Ausztrália követte. Azonban a számok kapcsán nem szabad feledni, hogy ezen a héten további országokban mutatkozik be a film, többek között kiemelt európai piacokon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • professional #11
    Ez egy határ kaki volt! Még mindig az AntMan a legjobb!
  • zetortraktor #10
    A nagy egész része, mint más sorozatok. Nem mintha úgy reklámozták volna. Oké, Vasembert mutogatták, de az semmit sem ér.

    Ez a fajta logika, mindig ott bicsaklik meg, hogy valaki általánosítani próbál, de nem esik le neki, hogy van vagy 200 piac. Amerikában szeretik az összefüggő történeteket, itthon meg nem? Mexikóban szeretik, Belgiumban meg nem? Nálunk sehol nem volt a film nézettsége némelyik korábbi részéhez képest, aminek semmi összefüggő története nem volt.
  • kalapos01 #9
    Ezt vagy jól tudod, vagy nem. De valószínűleg azért fújta le a Sony a bejelentett 3. és 4. részt, meg a kapcsolódó spiniffokat és "szabadult meg" a jogoktól, mert nem volt bukás. A bukás nem azt jelenti, hogy mínuszos lesz a film, hanem azt, hogy beég, mélyen alulteljesít. De itt a 2. rész még annyi pénzt sem hozott, mint az első, ami kábé a bukás definíciója.
  • tomboy013 #8
    Ez nem spinoff hanem egy nagy egész része. Lényeges különbség.
  • bmw #7
    A tobbi sem volt bukas azert....
  • kalapos01 #6
    A jó semmiképp sem garantál remeket, az nagyon ritka, de innen nagyjából kottázni lehet, hogy mennyit fog termelni, jövő szombaton pedig 98%-os magabiztossággal meg lehet mondani. Egy biztos, nem fog zuhanórepülni.
  • Cyberdog #5
    A jó kezdés, nem garantálja a remek befejezést is.
  • zetortraktor #4
    Azért nem kell hasra esni attól, hogy valami összefügg. Főleg nem nagynak titulálni. Apró szálak vannak, ami marketingfogás, de a többség úgysem nézi meg az univerzum összes filmjét. Attól, hogy lesz jövőre másik Transformers, ami nem fősodros, még nem fog annyi embert érdekelni, mint a mostani. Egy Zsivány Egyes sem lesz akkor siker, mint a 8. epizód.

    "Nagyjából bármilyen marvel-es film készült vagy készül a jövőben ami kapcsolódik az eddigi részekhez az sikeres lesz."

    Nagyjából bármilyen marvel-es film készült vagy készül a jövőben, az sikeres lesz.

    Mondhatod így is, de rohadtul nem mindegy a siker mértéke. A Pókember eddig is sok embert érdekelt, de azért nem mindegy, hogy egy film 120 millióval nyit, vagy 85 millióval, mint a Doctor Strange, vagy 57 millióval, mint az Ant-Man. Mindegyik része az univerzumnak, mindegyik első rész volt, és elég különböző volt az érdeklődés foka.

    Nyilván egy Black Panther közel sem lesz ekkora siker, legyen bármennyire is része az univerzumnak.
  • tomboy013 #3
    "Két bukott film után nagyon jól kezdett az új Pókember-film, a Hazatérés, ami remekül jelzi azt, hogy időről-időre szükség van a képregényes franchise-ok rebootjára"

    Nem, nem azért lett sikeres mert reboot, hanem azért mert végre része lett Pókember a filmes Marvel univezumnak. Nagyjából bármilyen marvel-es film készült vagy készül a jövőben ami kapcsolódik az eddigi részekhez az sikeres lesz. Ennyi a sztory. A nagy összefüggő történeteteket jobban szeretik az emberek.