Szekeres Viktor

Toldi-tévésorozat készül egymilliárd forintból

Nemsokára Toldit nézhetünk a tévében.

Nem valami szuperlatívuszokkal teli sajtóközlemény kürtölte szét, hogy Toldi-tévésorozat készül itthon, hanem egy, a Magyar Közlönyben ismertetett kormányhatározat révén derült ki, hogy lesz egy ilyen animációs projekt, melynek 12 részre szóló, egymilliárd forintos költségvetését az idei központi költségvetésben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetében az emlékév programjainak támogatására szolgáló soron biztosítják.

A leírtak alapján, a kormány szerint "az Arany János-emlékév keretében kiemelt hangsúlyt szükséges fektetni a költő életművének a fiatalabb generációkkal történő megismertetésére." Minderre egyébként azt követően került sor, hogy Pálfi György tervezett Toldi-mozifilmjét nem támogatta a Magyar Nemzeti Filmalap. Most már csak az a kérdés, hogy kit bíztak meg az animációs sorozat készítésével, és hogy az hány perces epizódokból fog állni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #3
    Pfuj.
  • kalapos01 #2
    Eddig nem ismertem ezeket a szavakat, nem vagyok ennyire jártas, de a másodikat köszi, nagyon kellemes zene.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2017.07.07. 13:56:49
  • Yagami #1
    Az kell a mai fidget-spinner-t pörgető, Despacito-ra nyáladzó agyhalott fiatalságnak. Csak úgy ugrani fognak rá...1milliárdért, beszarás.