Szekeres Viktor

Felkészülhetünk a Trónok harca-filmekre?

Filmhosszúságú Trónok harca-epizódokkal fenyegetnek minket.

Nemrég kiderült, hogy annak ellenére, hogy az idei Game of Thrones-évad a szokottnál kevesebb részt fog tartalmazni, az epizódok játékideje révén valamennyire megpróbálják a készítők kompenzálni a közönséget. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy az 59 perces premiert és második részt 63 perces harmadik fogja követni. Igaz, hogy a 4. és 5. idei epizód nem lesz annyira hosszú (50 és 59 perc), de a két utolsó már 71, illetve 81 percet fog számlálni.

Egy rajongói találkozón pedig az hangzott el a stáb egyik tagja szájából, hogy az idei finálé hosszához akár hozzá is szokhatunk, hiszen előfordulhat, hogy az utolsó, nyolcadik szezon mindegyik epizódja 80-90 perces lesz, vagyis olyan hosszú, mint egy mozifilm. Szerencsére (vagy sajnos?) ezért a két órás játékidőtől még nem kell tartanunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sertrex #4
    No meg látványnak se utolsó. Csak emlékezzünk vissza a "Battle of the Bastards" részre. :)) Elég szemléletesen ábrázolta, hogy egy harcban semmi felemelő nincs és nem is annyira heroikus. Szóval szerintem az is ugyanannyira hozzátartozik a kor ábrázolásához, még ha ez fantázia is.
  • zetortraktor #3
    Viccen kívül, kit érdekelnek a csaták? Azok csak arra szolgálnak, hogy kiderüljön, melyik oldal nyer, illetve, hogy kik halnak meg. Oda nem kell semmi rendezői kreativitás. Megtervezik az egészet papíron, és utána a kaszkadőr irányítók levezérlik, 3-4 percen túl már csap repetitív csapkodás és vágás, repdesnek a végtagok, stb. Egy képregényfilmben, mondjuk az Avengersben is az embert eltompító várospusztítások a legunalmasabbak - 10 perc processzortúráztatás, ami látványos, de 30 másodperc után már nem mutat újat.

    Minden, ami nem csata, az érdekes. Azt tényleg meg kell írni. Az kreatív. Az történet. Karakterizálás. Mitológia. Nem mondom, hogy nem kell csata, de az csak az összefutó történetszálak lerendezésére szolgál.
  • sertrex #2
    Ha Jackson rendezné, akkor 4 órás epizódokból állna. és akkor végre azt kapnánk amire vártunk. Hatalmas csatajeleneteket például. Mert valljuk be, jó pár csatát kispóroltak és helyette kaptuk a nagy időhúzós részeket. Nem azt mondom hogy értelmetlenek voltak, meg azt se hogy rosszak lettek volna, de na...
  • paby88 #1
    trónok harcából az egy óra úgy eltelik, hogy az ember azt hiszi hogy csak 30 perces rész volt