Szekeres Viktor

A magyaroknak sem jött be az Alien: Covenant

Hiába érdekelt sokakat az Alien: Covenant itthon, hamar ki fog kopni a mozikból.

Miután nagyon jó kezdést produkált a hazai mozikban az Alien: Covenant, a második hétvégéjén az amerikaihoz hasonló zuhanást kellett átélnie, ami azt jelenti, hogy a filmet nem nézik újra a nézők, és ami még rosszabb, nem nagyon ajánlják ismerőseiknek. Míg általában egy blockbuster a premier hétvégéje után bevételének 45-55%-át veszti el, addig Ridley Scott scifije 67%-át bukta.

A film a hétvége második legnézettebbje lett így itthon A Karib-tenger kalózai 5 mögött 25 760 nézővel, az összbevétele tíz nap után 179 millió forint, az össznézőszáma pedig 120 272. A film egyébként messze el fog maradni a Prometheus teljesítményétől, hiszen Amerikában még csak 60 millió dollárnál jár, de a világ többi részén is még csak 101 milliós teljesítményt tudhat magáénak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #16
    Te beteg vagy. Homofób. Vagy látens. Esetleg egyik sem, hanem kőkeményen, és ez téged zavar.
  • NEXUS6 #15
    Hát igen.
    Tegnap elkezdtem nézni az eredeti Alien filmet és elég álmos is voltam, hogy a díszleteket ne érezzem túl retrónak.
    Feszültség, realitás érzet, élő hús vér karakterek. Ennyi.

    Az A:C ehhez képest egy röhejes xar.
  • oritomi #14
    Ez csak azért alien mert a filmben 80x elmondják hogy Covenant,meg benne van a tojás a fejre támadó aliennel,meg elhangzik még az idegen létforma az űrhajón kifejezés...Roppant idegesítő hogy a film harmadától csak sikoltozás van meg mindenki kiabál.Érdekes hogy régen tudtak a csenddel is feszültséget kelteni.R.S régi motoros de úgy tűnik ezt nem ismeri.Másrészt röhejes a kis alien,olyan mintha egy 6 éves gyerekre vagy egy labradorra adtak volna egy jelmezt és az ugrálgatna a filmben.Nekem úgy tünt mintha egy hétvége alatt dobta volna össze a forgatókönyvet:legyen benne alien,űrhajó,sikoltozás meg robot...Nah robot: tök felesleges szál,erre több időt fordít mint maga az alienre.Nem ismerem az eredetét de egy kifejlesztett robot kezdjen kifejleszteni egy alient hobbyból...pfff... ultragáz.Mint ahogy korábban írta valaki a sztory teljesen félrement.Nincsen benne feszültség csak sablonok és kötelezően jönnek elő benne a jelenetek.A prométheus is szar volt meg ez is.Megkockáztatom ha az asylum összekapja magát jobb filmet csinál mint ez
  • Hoz_Hun #13
    A legnagyobb probléma, ami miatt sokan (én is) úgy vélik, hogy kiherélték a sorozatot azaz a tény hogy nagyon, nagyon eltolták az Alien (maga a lény) eredet történetét. És mivel maga a mester Ridley, az ősatya készítette a filmet ez már kannon, kőbe van vésve. Mivel spoilerezni nem akarok, nem fejtem ki, de talán már ennyiből is érthető mire gondolok. Hiába jó a kivitelezés, ha a sztorit ennyire félre ment. Megölték a lény misztikumát, ami miatt "idegen" volt a sötét, hideg űrben.
  • Wittgen #12
    Alien 4 oltári jó a 2000 után készültekhez képest (AvP, Prom, stb.).
  • Dagohun74 #11
    Sokkal rosszabb. Ez a valami kiherelte az alien univerzumot. Az alien 4 csak szimplan rossz volt, bar nekem meg annak az elso oraja tetszett is.
  • scagnetti #10
    Pedig nem írt hülyeséget! És ha már szóba hoztad, a 4 rész anno jóval szórakoztatóbb volt ennél.
  • sabee89 #6
    minden idők legrosszabb Alien filmje
  • KaOz #5
    Nem olvasok képregényt, sem Alien regényt, de számomra ( ezen van a hangsúly ) a Prometheus egy rossz film volt. Nem élveztem. A covenant jobban szórakoztatott de megnézni újra nem fogom, letölteni pláne. Hamarabb tolom le újra az eredeti trilógiát.
    Ez biztos. Ennyit az Alien filmekről.
  • Zombee #4
    Amúgy a jegyárakat tekintve ki a fene néz újra mindent moziban? 1-2 alkotást talán, de ahhoz nagyon kivételesnek kell lennie, és még akkor sem biztos, hogy 1-2 héten belül újra akarom nézni.