Szekeres Viktor

A vártnál is brutálisabb bukás az Arthur király

Pár hete már tudtuk, hogy bukni fog a King Arthur, a kérdés csak az volt, hogy mekkorát.

Egy ideje, az előrejelzések alapján már biztosak lehettünk abban, hogy Guy Ritchie Arthur király-filmje el fog hasalni Amerikában, azonban a hétvégén még a legpesszimistább elvárásokat is sikerült alulmúlnia. A 175 millió dollárba kerülő produkció (amihez jelentős marketingköltség is társul, hiszen majd egy évvel halasztották el a premierjét) mindössze 14,7 millió dollár bevételt hozott első hétvégéjén a becslések szerint.

Ez a teljesítmény azt jelenti, hogy a film Amerikában meg kell, hogy elégedjen 30-35 milliós összbevétellel, s a kérdés csak az, hogy a nemzetközi közönség mennyire lesz vevő rá. Ugyanis bár előfordulhat, hogy Amerikán kívül sem fogja érdekelni az embereket a végeredmény, arra nagyobb az esély, hogy a King Arthur belép azon alkotások táborába, melyek a nemzetközi vetítéseknek köszönhetően hoz komolyabb bevételt, mint például a Warcraft-mozifilm.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hoz_Hun #2
    Ha jól látom eddig külföld 30 millát tett még hozzá, ami önmagában nem lenne baj, ha nem lenne ebbe benne Kína a maga 5 milliójával. Ha Kína nem menti meg, akkor más sem fogja és Kínáról már kiderült, hogy nem érdekli.

    Ez szívás.
  • dzsagon #1
    Ezt ki nem látta előre?