Szekeres Viktor

Megvan az új Hellboy rendezője és főszereplője

Hellboy 3 nem lesz, azonban új Hellboy-sorozat igen.

Neil Marshall rendezheti meg az új Hellboyt, aminek David Harbour lesz a főszereplője. A film munkacíme Hellboy: Rise of the Blood Queen, a forgatókönyvét pedig Andrew Cosby, Christopher Golden és maga Mike Mignola, az alapul szolgáló képregény készítője írja. A The Hollywood Reporter úgy tudja, hogy a gyártó Millennium Entertainment tárgyal Larry Gordon és Lloyd Levin producerekkel, hogy őket is bevonják a projekt fejlesztésébe.

Amikor pár hónapja kiderült, hogy nem lesz Hellboy 3, akkor Mike Mignola célzott arra, hogy mindez nem jelenti azt, hogy másik projekt em épülhet Hellboy, vagyis Pokolfajzat karakterére. Most épp Mignola volt az, aki közzétette a hírt, miszerint a Stranger Things főszereplője, valamint a Démoni harcosok, a Végítélet, A barlang és A kilencedik légió rendezője hozhatja össze legújabb álmát. (Marshall egyébként az elmúlt években szinte kizárólag csak tévésorozatokon dolgozott.) Mignola még azt is elmondta, hogy a film R-es korhatárt fog kapni, vagyis magasabbat, mint az előző két darab PG-13-je.

Korábban egyébként Guillermo del Toro abban látta a harmadik epizód elmaradásának okait, hogy hiába hozott apró profitot az első és a második rész is, igazán nagyot a lakossági piacon robbantott videón és DVD-n. Manapság azonban a stúdió mögött már közel sem olyan jelentős a lakossági piac védőhálója, annak bizonytalan természetére nem nagyon mernek alapozni. Mindez számokban kifejezve azt jelenti, hogy az első rész Ron Perlman főszereplésével Amerikában 60, a világ többi részén pedig 40 millió dollár bevételt termelt 66 milliós költségvetéséből, míg a folytatás 76, illetve 84 millió dollárt 85 millióból, azonban a növekvő érdeklődés sem volt elég egy harmadik részhez.

Hellboy karaktere 1993-ban jelent meg először képregény formájában. Egy démonról van szó, akit náci okkultisták idéztek meg a Pokolból. Később Trevor Bruttenholm professzor nevelte őt fel, aki a Paranormális Kutató és Védelmi Hivatalban dolgozott, s ezt követően vált Hellboy a világ legnagyszerűbb okkult nyomozójává. Képregényes történetei nemcsak a Hivatalnak végzett munkáját fedték le, hanem ifjú éveit is, valamint a halála utáni időszakot, amit a Pokolban töltött. Az már csak hab a tortán, hogy a Hellboy-képregényekből számos spinoff is született, például az Abe Sapien, a Lobster Johnson, a BPRD vagy a Sledgehammer 44.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    Perlman = Hellboy.