Szekeres Viktor

A galaxis őrzői 2 a magyarok szemében nyomába sem érhet a Halálos iramban 8-nak

Erősen indul itthon A galaxis őrzői 2, azonban a Halálos iramban 8 mégiscsak jobban érdekli a népet.

Amerikában A galaxis őrzői második része lazán lepipálta a Halálos iramban-sorozat nyolcadik részét, már ami a közönség kezdeti érdeklődését illeti, hiszen 146 millió dolláros nyitóhétvégéjével szemben Vin Dieselék "csak" 98 milliósat tudtak felmutatni. Az amerikai és hazai közönség közötti kulturális különbségeket remekül jelzi az, hogy itthon viszont utóbbi volt sokkal sikeresebb.

Mint arról már beszámoltunk, a Guardians of the Galaxy Vol. 2, vagyis A galaxis őrzői vol. 2 szerdától vasárnapig 103 449 nézőt mozgatott meg, míg a Halálos iramban nyolcra a premier első napjaiban 138 556 jegyet adtak el a hazai mozikban. Szó se róla, mindkét film hatalmas sikernek számít, minden bizonnyal ott is lesznek az év végi top 10-ben, de ez is jó példa arra, hogy ahány nemzet, annyi érdeklődési kör.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #12
    Ugyanaz mint az cápatornádó és egyéb filmecskék.
  • Lacee83 #11
    FF8 egy vicc. Ezzel a címmel mindent el lehet adni, tartalmom már rég nincs mögötte. A következő rész majd a Holdon fog játszódni? Akkor sem nézem meg ha az RTL-en megy majd. Az első két rész ért valamit az még az autókról (is) szólt.
    A galaxis őrzői nagyon tetszett a mozijegy árát nem éreztem kidobott pénznek.
  • zetortraktor #10
    Ellentmondás? Mind a két cikk csontra ugyanazt mondja, hogy megnézték 103 ezer valahányan a galaxis2-t, és hogy nagy siker.
  • BaliBoy #9
    Olvasd el még egyszer, azt írtam, hogy elviselhető volt (ami nem feltétlenül jó megfogalmazás volt). Tehát meg lehetett nézni, nem vitték túlzásba a faszságokat. (akció filmet nem lehet olyat találni amiben nincs csak egy kicsike túlzás persze) Ezt úgy nagyjából tudták is tartani a 4. - 5. részig. Bár már az ötödikben is súrolt a páncélszekrénnyel való ügyeskedés. A hatodik részben már sikerült rendesen túlzásba esni. (autóval lerántják a katonai szállító gépet... )
    De a 7. rész volt amiben tényleg sikerült nagyot dobbantani és akkora faszság lett, amit már nem lehet szó nélkül hagyni. Kezdve a szó szerint minigunnal szitává lőtt, de tovább üzemelő autóktól, az épületek között átugrató autón át, amit közben gránáttal is eltalálnak...
    És akkor jön a 8. rész (trailere) amiben már vízzuhatagként utcára ömlő távirányított autók vannak, meg tengeralattjáróból kilőtt torpedó a felszínen, amit KÉZZEL térítenek el.... áááááááááá
    Na neeeee. Persze, az ember a szórakozás miatt néz filmet, de azért kell lennie egy határnak. Már annyira elszakadtak a valóságtól, akkora hülyeségek vannak benne, hogy az eredeti filmmel már köszönő viszonyban sincs,
    Ennek pedig az az oka, hogy nem tudtak olyan izgalmakat kitalálni a készítők, amik valóságosak, érdekfeszítőek és a nézőket is bevonzzák a moziba. Emiatt inkább azt választották, hogy minél látványosabb faszságokat tesznek a filmekben, amikkel totálisan elszakadnak a valóságtól.
  • Atyuska #8
    Egy kis ellentmondást érzek.. Most melyik cikk mond igazat?

    http://m.sg.hu/cikk.php?cid=125186
  • ostoros #7
    Ilyenkor, azt szoktuk mondani öcsémmel, hogy "ezt már nem hiszem el!" Például egy fantasy film közepén, amikor valaki leugrik egy sárkány hátáról, száz métert esik és túléli, majd pedig felpattan, és fél kézzel kettévág egy bikát. Na, a bikát már nem hisszük, el, de a sárkány még hiteles volt. :D
  • pett3rson #6
    Legjobb példám 1999-ből való, amikor a Mátrix-ot néztük meg - sajnos nem moziban hanem a kolesz videószobájában :). Rögtön az elején, mikor Trinity-t üldözik az ügynökök és végül egy telefonfülkében tud elmenekülni, biztos emlékeztek rá. Nos, előtte Smith ügynök egy kukás autóval olyan szép driftet nyom, hogy csak na..koleszos szobatársam totál kiakadt, mert ilyet nem lehet megcsinálni a való életben...a való életben...de ez a Mátrix öcsém..nem baj, akkor sem lehet megcsinálni :)
    Az hogy a tetőn ugráltak, meg elhajoltak a golyók elől rendben van...de driftelni egy kamionnal..áhh az hülyeség :DDD
  • Jawarider #5
    Ha azt nézed, hogy melyik filmnek van értelme, meg valósághű akkor ne menj moziba. Én szórakozni, kikapcsolódni járogatok.
  • Wittgen #4
    Fanyalogsz, de azért megnézted a filmeket te is. Ha már az első sem tetszett, minek folytattad?

    Amúgy meg azt szeretik benne az emberek, hogy könnyű szórakozást nyújt a f*s mindennapok elviseléséhez és kellemes kikapcsolódás, még ha csak 2 órára is.
  • Jawarider #3
    Szerintem az első FF kifejezetten jó volt. Csajok, kocsik, éjszakai élet, fiatalság , szabadság.