Szekeres Viktor

Megvan a Narnia-sorozat rebootjának rendezője

Az Amerika kapitány rendezője dirigálhatja az új Narniát.

A Variety adott hírt arról, hogy az Amerika kapitányt is rendező Joe Johnston készítheti el az új Narnia-mozifilmet. Még tavaly lett megpendítve az, hogy elkészülhet a Narnia rebootja, idővel pedig stúdiója is lett a projektnek: a Disney és a Fox után ezúttal a Sony, illetve annak irodalmi feldolgozásokra szakosodott leánya, a TriStar Pictures gyürkőzik neki a C.S. Lewis-klasszikus ismételt adaptációjának.

Az új Narnia-film Az ezüst trón (The Silver Chair) című regényre épül majd, ez 2013-ban derült ki, amikor Mark Gordon, producer, bejelentette, hogy megszerezte a negyedik Narnia-regény mozifilmes adaptációs jogait, majd elkezdte fejleszteni a forgatókönyvet David Magee közreműködésével, aki a Pi életét is jegyezte.

És hogy miért van szükség a rebootra? Mert annak idején sokan hitték azt, hogy a Narnia-sorozat nagyot fog szólni, azonban a jól fogadott első rész után valamiért teljesen elhalt. Míg a 2005-ös, 180 millió dollárba kerülő első epizód hazájában 292 millió dollárig jutott el, addig a 225 milliós költségvetésű folytatás bombameglepetésre csak 142 millióig, majd pedig a gyártóváltás után a 155 millióból készített harmadik rész 104 millióval bukott meg. A nemzetközi bevételek azonban nem estek ilyen drámai módon, hiszen a 453 milliót termelő nyitó rész után a két folytatás 278 és 311 millió dollár jegybevételt hozott. De a folytatáshoz ez sem volt elegendő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!