Szekeres Viktor

Megtörtént a csoda, forog a 12 majom rendezőjének új filmje

Úgy tűnik, mégiscsak el fog készülni Terry Gilliam régóta tervezett mozifilmje.

Legutóbb 2014-ben adtunk arról hírt, hogy akkor ősszel végre belevág huszonöt éve dédelgetett filmterve, a The Man Who Killed Don Quixote (Az ember, aki megölte Don Quijotét) forgatásába Terry Gilliam brit filmrendező. Jellemző módon erre nem került végül sor, most viszont már mindent kétséget kizáróan ki lehet jelenteni ezt, hiszen valóban megkezdődött a forgatás.

A brit filmes, a Monty Python csoport egykori tagja negyed százada álmodik Miguel de Cervantes Az elmés nemes Don Quijote de la Mancha című regényének adaptálásáról, a mostani lesz a nyolcadik próbálkozása. A legnevezetesebb kísérletre 2000-ben került sor, amikor is a forgatást a NATO-repülőgépek folyamatos dübörgése, a főszerepet alakító Jean Rochefort hátsérülése és a felvételek helyszínét elmosó, a felszereléseket megrongáló áradás lehetetlenítette el. A sorozatos balszerencsét a Lost in La Mancha című dokumentumfilmben örökítették meg.

Annak idején Johnny Depp lett volna a film főszereplője, most, mint az tavaly bejelentésre került, Adam Driver lesz. További szereplők: Jonathan Pryce, Olga Kurylenko, Stellan Skarsgård, Joana Ribeiro, Eva Basteiro-Bertoli és Rossy de Palma.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!