MTI

Jackie Chan nyitotta meg Budapesten a kínai filmfesztivált

A világhírű Oscar-díjas színész, harcművész díszvendégségével kezdődött meg a kínai filmfesztivál a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Jackie Chan a Kung Fu Yoga című filmjének díszbemutatója előtt elmondta, hogy a kínai-indiai koprodukcióban készült alkotásban ötvöződik a kínai és az indiai kultúra, a kung-fu és a jóga, a történet pedig egy valós, megtörtént eseményt dolgoz fel. Tuan Csie-lung kínai nagykövet beszédében felhívta a figyelmet Kína és Magyarország kapcsolatára, amely jelenleg az egyik legjobb időszakát éli. A filmművészet pedig elősegíti, hogy a két nép még jobban megismerje egymást - tette hozzá, megjegyezve, hogy míg a kínaiak a Rubik-kockával játszanak, addig Magyarországon sok rajongója és gyakorlója van a kínai kung fu-nak.


Csang Hung-szen, a Kínai Állami Sajtó-, Kiadó-, Rádió-, Film- és Televízió Főhivatal miniszterhelyettese elmondta, hogy a kínai filmművészet több mint 110 éves múltra tekint vissza és főként az elmúlt tíz évben nagy fejlődésen és reformon ment keresztült. Megjegyezte, hogy mára Kína a világ filmgyártó nagyhatalmává és a legtöbb mozivászonnal rendelkező filmpiacává vált. A kínai filmfesztivál keretében az érdeklődők április 29-ig négy kínai kortárs sikerfilmet láthatnak az Urániában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #5
    De igen
  • unstmon #4
    https://www.youtube.com/watch?v=rLQ1V_H7vh4
  • scagnetti #3
    Oscar díjas színész :D
    Azért ne túlozzunk már. Sosem nyert Oscart!
  • takysoft #2
    Igen, ez sajnálatos, mert amúgy szerintem érdekelt volna :(
  • unstmon #1
    Igen, ilyen eseményekről utólag írni, az igazi.
    Hadd tudja meg a sok barom, hogy miről maradt le, mert nem volt eléggé tájékozott...