Berta Sándor

Virtuális valóság filmeket készít két neves rendező

Az idei cannes-i filmfesztiválon először mutatnak majd be virtuális valóság filmet.

A projekt mögött Alejandro González Inárritu rendező, producer és forgatókönyvíró áll, aki 2015-ben a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje), majd tavaly A Visszatérő kapcsán nyerte el a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat. A 6,5 perc hosszú, CARNE y ARENA című alkotás egy menekült személyes történetét meséli el. A bemutató azután vált biztossá, hogy a cannes-i filmfesztivál zsűrije először engedélyezte az eseményen egy virtuális valóság film levetítését. A döntéshez alighanem hozzájárult Inárritu személye is. A műnek a filmfesztiválon lesz a premierje, az előzetesen kiválasztott mozikban csak ezután, júniustól kezdik majd vetíteni.

Az alkotás elkészítéséhez Inárritu mexikói és közép-amerikai menekültekkel dolgozott együtt. Ahogy fogalmazott, az emberek története szinte "követte őt". Az elmúlt négy évben, amíg a projekt testet öltött a fejében, abban a megtiszteltetésben volt része, hogy sok mexikói és közép-amerikai menekülttel találkozhatott és készíthetett interjút. A CARNE y ARENA műszaki részletei egyelőre nem ismertek.

Inárritu mellett Ridley Scott is felfedezte magának a virtuális valóság technológiát, cége, az RSA Films megalapította az RSA VR nevű leányvállalatát, amely kifejezetten a virtuális és a kiterjesztett valóságra, valamint a "vegyes médiára" fog összpontosítani. Az RSA VR első projektje az Alien: Covenant virtuális valóság adaptációja lesz. Az Alien: Covenant című film esetében az RSA VR két partnere a Twentieth Century Fox tulajdonában lévő FoxNext és a Technicolour tulajdonában lévő MPC.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!