Szekeres Viktor

A Halálos iramban 8 tényleg mindenkit érdekelt

Megvan a Halálos iramban 8 sikerének egyik kulcsa.

Míg minden országban rekordokat döntöget a Halálos iramban-széria legújabb része, addig Amerikában ettől igen messze áll, összességében végül még a 100 milliós nyitány sem volt meg a filmnek, aminek a teljesítménye így eltörpül a 174 millióval startoló A szépség és a szörnyetegé mellett. Azonban a siker így is megvan a tengerentúli országban is, a kulcs pedig az, hogy a film tényleg mindenkit érdekelt.

Már régóta sejthető, hogy a Halálos iramban-széria a diverz szereplőgárdájának is köszönheti a sikerét, hiszen abban nők és férfiak is megtalálhatóak, valamit etnikumát tekintve is igen sokszínű a csapat. Igaz, a nemek aránya a film amerikai vetítéseinek első napján egyértelműen a férfi nézők felé húz (58% kontra 42%), de az már megmelengetheti a stúdió fejeseinek szívét, hogy a 25 éven felüliek nagyjából pont ugyanannyian voltak a közönség soraiban, mint a 25 éven aluliak (50% - 50%). A nézők etnikum szerint eloszlása szerint 41% fehér, 26% hispán, 19% afroamerikai, 11% ázsiai származású csápolt a vetítéseken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #3
    Statisztikának nevezik, és önkéntes a dolog.
  • kiralysanyi #2
    Ejj, hát milyen dolog etnikai hovatartozás alapján listázni az embereket? Meg mi alapján? Rabosították a nézőket zavaró csápolókat? ;)
  • Wittgen #1
    Theron még mindig jó nő, bár itt kissé gebe volt.