Szekeres Viktor

A Halálos iramban-sorozatban nem lesz autós üldözés az űrben

Dom Torretto nem fog az űrbe menni.

Chris Morgan a harmadik része óta számít a Halálos iramban-sorozat egyik agytrösztjének, neki köszönhetjük a forgatókönyvek zömét, ő a hatalmas siker egyik fő letéteményese. Morgan nemrég adott egy interjút a szériával kapcsolatban, ahol több érdekes dolgot is elárult, de talán a legfontosabb az volt, hogy elmondta, a Halálos iramban-franchise nem az űrben fog folytatódni.

Az írók ugyanis egy ponton meghúzzák a határt, mert bár tudják, hogy a nézők elvárják, hogy egyre inkább felüllicitálják magukat, azonban még így sem akarnak komolyabb túlzásokba esni. Az űr mellett tehát dinoszauruszokra és időutazásra sem kell számítanunk, ugyanis vannak szabályaik: bár a fizikát meglehetősen szabadon kezelik a filmben (ez szándékos), nem akarják, hogy elérjék azt a pontot, amikor a néző azt mondja, hogy amit lát, az annyira nem realisztikus, hogy már nem élvezi, és a karakterek sorsa iránt is elveszti az érdeklődését. Példának a hatodik rész kifutópályáját hozta fel, mely, ha kiszámoljuk, akkor kiderül, hogy döbbenetesen hosszú lehet a valóságban, azonban a film nézése közben nem zökkenti ki a nézőt, ezért a készítők is bevállalták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #9
    A 6000 köbcentis amerikai álomnál nincs jobb. :) Műszakilag talán igen, sőt biztos, de az érzés. Ha az ember nem praktikussági szempontok alapján választ autót, hanem mert akar egy igazi autót, akkor Ford Mustang, Dodge Charger, Chevrolet Camaro.
  • Jawarider #8
    Lehet , hogy hülye tuningverdás film volt, de volt benne valami plusz. Szabadság, fiatalság, éjszakai élet, csajok stb. stb.
  • Ender Wiggin #7
    "bér a fizikát"...

    Kb. az 5 résztől az egész a valóságban képtelen fizikára épül. Innen már az űr sem túl nagy ugrás.
  • paby88 #6
    ja mert mikor a 10tonnás vaskockával 200-al hajtottak az tök hihető volt
  • tomboy013 #5
    Japán szarok :D Végülis csak a legjobb autók jönnek Japánból, de ne zavarjon.
  • Zombee #4
    Nekem az 5. jobban tetszett. Igaz, a 2-3-4 a kopott hírük miatt eleve kimaradt. De az elsőnél se értettem a rajongást, hülye tuningverdás akciófilm volt. Pont az tetszett az új részekben, hogy vége az aláneonozott japán szarok uralmának a filmben.
  • Jawarider #3
    Első volt a legjobb. Abból a "hangulatból" kellett volna még csinálni pár részt.
  • BaliBoy #2
    Pedig már fel se tűnne.
  • dzsagon #1
    elég ostoba már így a sorozat